CST диполи проблем с тънка тел

V

VR4V6E39

Guest
Здравейте, аз съм нов за CST и би оценил малко помощ. Моят проблем е много проста. Аз се опитвам да модел тел антени. Затова съм избрал антена [тел] модел шаблон. Моят проблем е, когато се използва диполи пристанище, за да се възбуди жицата. Непрекъснато получавам следната грешка: Port 1 е inhomgenously изпълнен в рамките на първите 3 отвора. Не може да се започне Solver. Аз се опитах да се увеличи отвора, и визуално ми пристанището е изпълнен с повече от 3 хомогенна отвори. Аз също се опита да увеличи размера на порта, но това не помогна. За жицата съм с мед материал с радиус 1 мм. Дискретни порт изглежда да работи добре, но бих предпочел вълна ръководство порт. Всяка помощ / съвети ще бъдат оценени.

За тел-антени мама инструменти са по-полезни обикновено. NEC, EMC Studio, FEKO, WIPL-D. http://emcos.com/html/emc_studio_application_examples Защо предпочитате да използвате порт диполи? Особено с телени антени дискретни пристанища трябва да работи добре.

Много благодаря за вашия отговор. Да, аз съм съгласен, че мама са по-добри и по-бързо, когато става въпрос за антени на тел но това само от моя опит, а не технически познания. Да използвам CST, защото по-лесно генериране на сложни антена и структури. Както и за дискретни пристанища съм просто загрижени, че S-Параметър изчисления не може да бъде много точна, като вълна се разпространяват в повече от един режим като има предвид, че в диполи сте, че винаги е един режим (ТЕМ). Също така не съм сигурен и, ако дискретни пристанища са подходящи, ако само едната страна от тях е свързан? Факта, че не мога да използват вълноводи е просто ме дразни, всичко изглежда да се оправи отношение на отворите и граници, и аз наистина бих искал да знам къде съм наред.

Ако можехте да се публикува вашата антена, бих могъл да я симулира с мама - може би себе си, ако резултатите отговарят на вашите очаквания. Също така вероятно някой ще дб може да ви помогне с конкретен проблем в CST.

Вярвам, че VR4V6E39 е, че трябва наистина да проверите окото не само чрез увеличаване на стойностите. контрол на плътността на окото 4 контрол. се опитват да ги променят всеки и трябва да видите, ако тя все още в 3 хомогенна окото. само мое мнение

Hi VR4V6E39 добре Съгласен съм с хора, които се препоръчва използване на дискретни пристанище с телена антени в CST MWS. S параметри са доста точни. дискретни порт не е точна за планарни антени като кръпки. но ако искате да получите някаква помощ, трябва да публикувате вашия модел за хората да търсят в това, благодарение

[Цитат = e_m_c] Ако можехте да се публикува вашата антена бих могъл да я симулира с мама - може би себе си, ако резултатите отговарят на вашите очаквания. Вероятно някой ще дб може да ви помогне с конкретен проблем в CST. [/ Цитат] Много благодаря e_m_c. Ще публикуваме ми тел-anetnna веднъж съм приключил със строителството.

Благодарение на everyine, които отговориха. Приложен е изображение на напречното сечение на пристанището. Бихте ли казали, първите 3 мрежите са пълни inhomogenously?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back