CST Дискретни пристанище проблем

G

Guest

Guest
Хей,

Имам проблем, когато се използва дискретна пристанище в CST Студио Микровълнова 5.1.2.Това е доста основни нещо, мисля.

Искам да направя едно преходно анализи за Monopole проста структура.Така че изберете отделен порт между Monopole и повърхността СЕП.В ръководството те заявяват, че такава дискретна S-пристанище трябва да бъде достатъчно малък, най-малко 1 / 10 по-малки от дължината на вълната.Така че аз го избират доста малки.

Но когато помита дължина на пристанището, да получа резултатите, които са много различни: на резонансна честота остава повече или по-малко на една и съща (причина общата дължина на Monopole остава постоянна), но най-S11 резонансна честота варира много.Изглежда, че продължителността на това пристанище играе важна роля!Очевидно това не трябва да бъде.

Има кой да е отговор на това?

THX,
Стивън.

Точно обратното, продължителността на това пристанище трябва да се "Очевидно" играе важна роля.Всъщност това е основната причина "дискретна пристанище следва да бъде малка".Бих казал за вашия тел антена, lamba/10 не е достатъчно малък.Трябва да се опитате да почистват дължината към по-ниска стойност и да видим дали има някакъв "тенденция на конвергенция", и да направи сравнение с резултата от кода мамо.Както "тънка тел" и "малката разлика" (на пристанището) е трудно да се справят с FDTD (или FIT).Но тези два проблема са добре проучен при мама.

Благодаря ви за вашия отговор.

"Изглежда, че продължителността на това пристанище играе важна роля! Очевидно това не трябва да бъде."

Аз среда, че реалният резултат не може да зависи от дължината на някои дискретни порт (която не съществува в действителност).Така че симулацията резултат може да бъде само добра оценка на реалността, ако тази дължина не по ефект на симулацията твърде много.

Направих много измита (от най-малката дължина е възможно да дължина = lambda/10), но не и за сближаване е изпълнено.Мислех, че за сравнение с майка метод също, и наистина има някои мач за определен период от дискретни пристанище.Проблемът е, че аз не виждам никаква ясна връзка, например, с дължина на вълната, размера на Monopole ...Така че това означава, че трябва да направя една майка-симулация всичко да използвам отделен порт, само за да се определи дължината добро за него.

Това не е добър начин на работа, мисля.Аз се използва проста и безплатна програма за мама.Той не може да изгради сложни структури.Така че там е границата на използване на дискретни пристанище в CST за мен ...

Здравейте Стив:
Мисля, че в CST (както е в употреба), dicrete пристанище е добър начин да получите приблизителна S11, а не точната стойност, въпреки че дава точно радиация модел.

Стивън Здравей,

Как наоколо изнурителен един и същ модел с "истински" пристанище.Бих препоръчваме да изгради коаксиален вълна да храните Monopole.Тя не трябва да се отнема толкова време в изчисляване (Не забравяйте да го отворите право, за да се получи правото импеданс)

По този начин ще могат да сравняват отделни резултати от пристанище с "реалността".

Успех,
Стр.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back