Corner анализ в Cadence

R

rf_ray

Guest
Здравейте всички Търся за turorial за анализ провеждане ъгъл в ритъм. Използвам TSMC 0,25 процес. Дизайн комплекта са инсталирани. Изглежда, аз трябва да напишете някакъв скрипт да се направи анализ ъгъл, вярно ли е?

Да, трябва да напишете сценарий за ъгъла анализ

как мога да скрипт подправка файл, за да анализира ъгъл?

Не мисля, че трябва да "пишат" скрипт, за да стартирате ъглите анализ. Всички параметри могат да бъдат зададени в прозореца. На първо място, трябва да изберете един процес, след това да настроите някои параметри, като температура ... Помощта може да бъде най-доброто обучение. За да запишете настройките като скрипт просто прави последната работа по-лесно.

Когато попълните "модела библиотеки" в настройка, можете да посочите "сектор", като типична, FF, SS, и т.н., за да изпълните симулация ъгъл. Късмет!

Различни ъгъл имат различни резултати, но някои книги означава, че трябва да работи ее, ss.etc. И така, какво ъгъл симулация е най-добрият, и точно?

ее, SS, и т.н. Всички заедно се наричат "ъгли". Мотивът зад е да се види как процесът сортове влияние върху дизайна.

Това е нищо, за които ъгъл симулация е най-добре и точно. Въшки micel99 каза, че има няколко sceniro ъгъл за симулация, те са: типични, FF, SS, FS и SF. Обикновено, ние се симулира схема с типични. Въпреки това, имайки предвид процеса на промяна по време на производство, по-добре, всички тичат от тях befroe изпратите вашия дизайн. Надявам се да е ясно.

можете да видите помощта документ на комплект дизайн и модел. Тя ще ви кажа, всички видове ъгъл можете да използвате.

Аз можех да си спомня в собствената помогне ритъм, има е един урок, за да напишете скрипт, наречен океаните или нещо подобно, за да изпълните симулация ъгъл. можете да го намерите в Cadence помогне документ или да се намерят в ритъм път урок ръчно. Успех!

Напомням ви, че ъглите включват температурен диапазон (вижте спецификациите.), Напрежение (обикновено + / -10% + IR капка), SS = Nslow-Pslow, FF = Nfast-Pfast, FS и SF. И всички комбинации ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back