Control 4X4 светодиоди масив, използвайки PIC16F877A

S

sycluap

Guest
Бих искал да изгради верига, която може да включите или изключите 4X4 LED масив, като използвате само 1 I / O за закрепване на 16F877A.Може ли някой да ме упъти в това?

това е почти невъзможно.се използват два и всичко ще бъде по-лесно регистри Сипо вещица.

0x41 0x56 0x45!

Всъщност, това, което исках беше, когато ПИН-PIC ВИСОКО, тогава LED масив включите, и LED масив трябва да използвате една и съща доставка 5 V и предоставени за прилагане на мира.

Мислех, че за използване на LED водача да управлява светодиода масиви, когато входното напрежение на LED водача е предоставена от PIC I / O ПИН.Чудя се ще тази работа.Ако е така, какъв тип LED водачът трябва да използвам?

Хм ...Аз просто не знам какво искаш да кажеш [;

Искате ли да светлина всичките 16 светодиоди или въртя на всичките 16 светодиоди само?

Имате ли план за използване на I / O за закрепване на снимка като доставка (VDD) към някоя част?Ако е така - не забравяйте, че пристанищата могат да доставят не повече от 20 mA, трябва да използвате един транзистор да доставят повече.

Аз не знам много за довело шофьори, но те обикновено са само Сипо регистри <:

ако планирате просто да включите доведе масив или изключите, трябва да поставите един транзистор по общите анод / катода на светодиода масив и това е всичко.

0x41 0x56 0x45!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back