Combline cavityfilter

L

lr116

Guest
Дали някой има опит в combline филтри с slabline резонатори?

Трябва да се създаде група C-Band-Pass филтър и съм започнал с CST MWS.Бях в състояние да получите passband почти къде съм го искал, но не мога да го оптимизирам например до Butterworth отговор.

Аз дори се опитаха пример филтър от Г. Matthaei книга и имах подобни проблеми eventhough в книгата отговорът е максимално апартамент.

Бих искала да има становище от някого, който е проектиран такива филтри, дори ако това
е възможно да се оптимизира филтър или е тя все още е нещо, което трябва да бъде направено с прототип?Единственият сближаване съм в моя модел е, че аз бях PEC вместо реална метал.

-lr116 -

Скъпи приятелю,
Аз са проектиране и изпълнение на няколко combline и между пръстите лента преминат филтрите в микровълнова диапазон използвайки съчетано плоча линия и правоъгълни резонатори.В тези проекти винаги трябваше да направя някои оптимизация в прототип поради механични толеранси.Също така, в теснолентова приложения аз никога не избягат да имат някои тунинг способности в крайния филтър.
Аз вече са направени някои combline филтри с правоъгълна stubs и както в настоящия структурира stubs всички са на едно парче метал,
а в някои приложения, аз трябваше да се предвиди само за настройка на capacitive натоварване в stubs получавам много добри по отношение на точността
на коляно скачване.
Друг проблем е съвпадение на последното stubs до 50 ohms.Моите предпочитания, когато не са ограничения за физически размери е да се използват два допълнителни stubs като импеданс трансформатори вместо кран на сигнала на от последните две филтър stubs.
По отношение на материала, моето предпочитание е да се използва мед със сребърен обков за stubs и кухина.Това е най-доброто съотношение между цена и спецификация.
От гледна точка на развитието инструменти да използвам PARFIL да направи синтез на филтъра.Тази програма има и някаква оптимизация способности.

Това е то, надявам се това да ти помогне.

NandoPG

Има ли някой там има опит в разработване на combline линия филтър на много тясна връзка с коаксиален кухина структура? И каква е проектиране метод?

За да Needbias
В Matthaei книгата можете да намерите всичко, което ви трябва.

Благодаря много, аз ще се опитам да погледна.

Combline филтър, ако широк обхват след това използвайте Wenzel & Хортън синтез,
случай на тясна лента използването MYJ книга (Mathaei) като начало точка, на практика тясна лента combline филтър са силно зависими от размера спрямо честота.За малки размери ниска честота те работят почти като Matheai уравнения (използване Cristal за кръгли пръти дизайн или Getsinger за правоъгълни барове, или по-добри nowdays използването на италианската proffesors хартия, която дава уравнения за решаването лесно съчетано линии размери).
Проблемът с тясна лента comblines с големи размери (по отношение на честотата на употреба) е, че може да дизайн за определена честотна лента, но измерените данни може да покаже много по-широк филтър значи, че вашият оригинален дизайн и симулация.
Виж книга, която дава възможност да се лекува, че (Shafir, Д. Swanson, С. Sharir в IEEE-MTT).
Основният проблем оригиналната теория поема този филтър и прикачено линия безкрайно дълго, на практика, размерите са крайни и по-високи режими (evanesent вълни) ще propagete чрез вашата структура, така че може да се нуждаят от EM solver, или добър техник за разфасовка и опит, Обикновено след първия прототип е изграден можете да проектирате мащаб с цел да бъде съвсем близо до крайния резултат, в проектирането на такъв подход, оставят място за настройка
Да проектират такива филтър използване CST, QW3D, HFSS, или начин за съвпадение софтуер използвате за начална точка Mathaei данни или, PCfilt, Sfilsyn (гребен), Parfil или Eagleware M-филтър, всички от тях ще направиш, или да направите своя собствена Matlab картотекирам.

Уважаеми Driends,

Къде мога да намеря тези книги?Wenzel & Хортън синтез, NYJ книги (Mathaei), както и италиански proffesors хартия?Благодарности.

Линда

lr116 написа:

Дали някой има опит в combline филтри с slabline резонатори?Трябва да се създаде група C-Band-Pass филтър и съм започнал с CST MWS.
Бях в състояние да получите passband почти къде съм го искал, но не мога да го оптимизирам например до Butterworth отговор.

Бих искала да има становище от някого, който е проектиран такива филтри,

-lr116 -

За да filterman,

Аз съм начинаещ от combline дизайн,
както и работа по кодове.Бихте ли посъветва името или наименованието на италиански proffesors хартия?Благодаря. [/ Цитат]

здрасти
Im можете също да създадете филтър между пръстите, като използвате mathaei книга уравнения, но имам нужда да проектират combline, както и между пръстите филтър с кръгли пръти има предложени книга за кръга жезъла combline филтър ако има PLZ пост тук или изпратете на mymail ID.тя е много необходима за мен, PLZ дай ми, свързани с книгите за да прочетете за основи, както и за проектиране ръчно като правоъгълни бар филтри в mathaei книга.благодаря
пощата ми ID: hai_maha (на) yahoo.com

Добра начална измерение може да бъде получена от MYJ книга за тясна лента combline филтър.Въпреки това, финна настройка или пълно оптимизиране на вълната трябва да бъдат необходими за добри резултати.Що се отнася до пълното вълна оптимизация, готовност за
съпоставяне метод е най-ефективна.

freemantang написа:

За да filterman,Аз съм начинаещ от combline дизайн, както и работа по кодове.
Бихте ли посъветва името или наименованието на италиански proffesors хартия?
Благодарности.

о.как мога аз добивам определителен член точка?

Имам дарява ли, че хартията, ако сте wqant,
имаш ново присъединили се знае, така че трябва да чакам до 14 дни след като се присъедини в този форум.тогава, когато, след като публикувате или отговорете на всеки един в този форум, така че oyu ще получите точки

за повече информация прочетете правилата и точки OK

тази информация е полезна за Вас???

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back