Colpitts VCO задача.

X

xitronics

Guest
Здравейте приятели,

Аз проектирани Colpitts обща база OSC.с товар от 1k, която е да разсее около 50mW на властта на 100 MHz Freq.

Очакваните O / P напрежение е 10V.Все пак аз се само 1V O / P по време на изпитването.Това прави силата разсейване на само за 0.5mW ..Какво проблема ..?

Имам публикувани ми ckt диаг.Pls отговор, ако някой има някакви предложения

Поглед Prasanna.

Опитайте да играя наоколо с R1 и R3, докато гледате реалните напрежения в основата, колектор и емитер.Може би просто има лош пристрастие DC точка на транзистора.Ако R3 е по-голяма, то би предоставило по-DC отрицателната обратна връзка и да направи DC biasing по-стабилна.

Проблемите изглеждат прекалено много ..

1) да получа FM прием в 3/4 честоти, дори и когато аз съм се свържете всяка антена или товар на осцилатор, т.е. няма Rload.

2) Ако CVAR = 22pF, и L = 30nH.След разглеждане на транзистор паразитни capacitances CBE = 10pF и Cbc = 5 PF, колебания в честотата Fosc трябва да бъде около 150-160 MHz.
Но при тази конфигурация да получа FM прием на честоти от 97 MHz, 101 MHz и 107.5 Mhz, без никакви АНТЕНА свързани.

Прибл Ranges са:
10-20 метра при 107,5 MHz
0.5 - 1 метър на 97 MHz и 101 MHz.

Включване на антената 75 cm тел прави абсолютно никакъв разл.в диапазони.

3) дори и да приложат цялата ckt в напълно провеждане и grouded метален орган, Тексас.продължава да предава на тези честоти с едно и също варира.Наблюденията са направени просто неубедителни.Опитах някои основни неща, но както съм Clueless сега, имам нужда от някаква помощ.!

Pls отговор, ако някой има някакви предложения.

Поглед Prasanna.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back