CMFB за opamps & transconductors

P

prabhu_psg

Guest
Аз съм разработването на 2-етап opamp. Сгъната етап cascode печалба, последвано от ВС етап

Имам следните проблеми
1.The изход за въвеждане на нулева отива VDD или Vss дори и ако има промяна в отклонение от текущата 25uA.Even малка промяна в ширината на изхода на усилвателя nmos ВС.Ако ние се приспособява към нула продукция на печалбата на усилвателя CS е намалена.Ще aCMFB верига решаване на този проблем

Моля да ми помогне

Prabhu.G

Вие знаете, че само разликата на входа и диференциално усилвател изход трябва CMFB, може би ще мога да опиша проблема си по-ясно.prabhu_psg написа:

Аз съм разработването на 2-етап opamp. Сгъната етап cascode печалба, последвано от ВС етапИмам следните проблеми

1.The изход за въвеждане на нулева отива VDD или Vss дори и ако има промяна в отклонение от текущата 25uA.Even малка промяна в ширината на изхода на усилвателя nmos ВС.
Ако ние се приспособява към нула продукция на печалбата на усилвателя CS е намалена.
Ще aCMFB верига решаване на този проблемМоля да ми помогнеPrabhu.G

Ако вашият проект е едно приключила тогава Не, CMFB няма да реши проблема.Ако то не е напълно diffeential част от проекта е в действителност CMFB.Ако имате един приключила дизайн, но искате да се симулира усилвател отворен цикъл, тогава може да имате този проблем, особено за високи печалби.Той идва главно от разминаването на текущата извор и потъване възможностите на транзистори продукция етап.При нормални условия на работа, когато сложите обратна връзка около усилвател, той ще се погрижи да постави продукция някъде между VDD и VSS.Но ще има някои системни въвеждане на по прихващане.Трябва да дизайн първоначално за ниски системни компенсират.

Благодарим ви за ориентиране.
Какъв етап производството ще даде по-малко системни компенсират напрежението и да карам резистивни товари (КПР)?
Pleaseguide меБлагодарности

Prabhu

Ключът към малки компенсира системно е, че сегашната произход е равна на сегашната потънал, т.е. ако имате резистор като натоварването не е текущата в него т.е. 0 изходното напрежение.Така че, за въвеждане на нулева получите нула продукция.Това разбира се е валидно също и за всеки друг вид на товара и ние говорим DC.
Като прост пример, ако първият етап е раз усилвател с настоящите огледалото като товар (стандартната конфигурация) - да кажем PMOS натоварване, а след това обикновено имат общ източник като втори етап - PMOS шофиране NMOS транзистор и източник на ток.В този случай PMOST на втория етап трябва да бъдат съпроводени с транзистори PMOS на натоварването на разл етап според настоящите си съотношение.В NMOS източник на ток, на втория етап трябва да бъдат оразмерени съответно и съчетаване на опашката източник на ток, на разл етап.Това се прави, за да съответства на ток от PMOST на ток в NMOST и по този начин продукцията е по средата между релсите.Разбира се, че няма да е в действителност, тъй като на случаен несъответствия, но най-малкото, което можеш да се грижи за системното компенсират.
Този етап обикновено не е достатъчно, за да карам резистивен товар.Един от начините е да се използва като източник на последователите продукция етап.Или да се използва общ източник Push-Pull етапи.Това е голяма тема и по-добре да погледнете в книги и документи за това.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back