Circuit Предупреждение Зумер за Redundant Power Supply

S

strape81

Guest
Здравейте всички, имам нужда от предупреждение зумер верига за резервно захранване. Системата се състои от две захранвания (изход: 12V) и след всяка захранване използвам отделяне диод. Зумер ще работи, когато един от захранване не успее. Моля, може ли да ми даде някои идеи или посока? Ако веригата е на разположение, тогава аз ще бъда благодарен. Благодаря много предварително!

много проста, ако сте с помощта на източник на постоянен ток, тогава просто използвайте резистор и не порта, свързани в паралел по отношение на доставките на НП не е прикачено към доведоха звънец или предупреждение, което ще доведе до необходимия резултат

Наскоро имах изискване да се направи подобно нещо (Исках зумер да алармират, ако първична сила за моя рутер е починал), и в крайна сметка, аз просто отиде за нещо по-просто и супер-технологии - без акумулаторна батерия захранване звънец. Батерията ще издържи в продължение на години, и ще звучи аларма за час, преди да умре (моят резервен енергоизточник е непрезареждащи, тъй като това ще бъде рядка поява за мен). Това отговаря на нуждите ми перфектно. Зумер могат да бъдат държани в положение "изключено" по какъвто и метод да изберете - например реле.

прост метод толкова по-ефективно ще бъде любезно не се усложни това, тъй като те могат да се обърнат Умопомрачителният

Благодарение Джефри ... Аз вярвам в прости, ефективни и надеждни решения ... Съм направил търсене и аз не можах да намеря IC, които могат да се поберат на молбата ми. Имам нужда от двамата не Гейтс и зумера работи 12V/6mA. На напрежението и настоящите спецификации може да се намери, но инверторни интегрални схеми обикновено имат 6 не Гейтс, които ги правят непривлекателни се отчитат разходите. Така че реших да търсите TTL НЕ-Gate верига и открих приложената схема. Някой изпълнява това?
59_1346317563.png

TTL логика са готини замяна, но не са на ефективните разходи за един НЕ TTL-висока, отколкото на един IC 7404

Ако искате дискретна маршрут на устройството, то това ще работи. Сменете R1 с вашия зумер. Когато е изключено захранване 12V (напр. чрез превключвател), тогава ще прозвучи звуков сигнал. Зумер 12V трябва да се оправи бяга 9V. Не е нужно да се използва 9V, просто се уверете, това е стойност, близка до 12V, или малко по-ниско напрежение, за да работи тази схема. Или един реле е евтин, ако това не е 1-верига за производство.

Тел диод мост между двете положителен резултат (AC терминали). Свържете 12V солидна зумер състояние между + и - DC терминали. Откровен

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back