Cheking 12 едновременни цифрови входа

G

Guest

Guest
Здрасти,

Трябва да проверите състоянието на 12 събития на инфрачервени сензори бариери.Това трябва да бъде в "реално време" и всички от тях могат да се появят в известно време.
Тогава, аз ще пожар аларма, ако сумата на събитията е по-малко от "Х" номер в секунда.Какво е по-добрият начин да го решим?

Забележка:
на входния сигнал е 5V импулс и това се случва, когато някой намаляване на греда на всеки сензор.Ще има 12 сензори и може да прекъсне всеки 10ms aprox.Трябва да се открие всяко прекъсване на всеки сензор.Благодаря
Лето

Може да се използва малък microcontrller с ≥ 12 входа и го програма за сканиране на входа в цикъл ..
За микроконтролера това е тривиална задача, и времето, необходимо за sequentialy сканира всички входове е доста под 1ms ..
МиКроКонтролера входа работи с напрежение 0-5V така че можете да се свържете директно резултатите от сензори за входа ..

С уважение,
IanP

тя може да бъде Posible.Сега, след като прочетох всички входове, аз трябва да брои всеки независим вход, за да се analize размера на събитията от втората на всеки вход.напр.

Код:псевдо-кодread_portb (); / / Read 12 бита едновременно

за малко = 1 до 12

ако portb [малко] тогава масив [малко] = 1 / / брой на всеки късче независим

следващата малко

Лито написа:

Здрасти,Трябва да проверите състоянието на 12 събития на инфрачервени сензори бариери.
Това трябва да бъде в "реално време" и всички от тях могат да се появят в известно време.

Тогава, аз ще пожар аларма, ако сумата на събитията е по-малко от "Х" номер в секунда.
Какво е по-добрият начин да го решим?Забележка:

на входния сигнал е 5V импулс и това се случва, когато някой намаляване на греда на всеки сензор.
Ще има 12 сензори и може да прекъсне всеки 10ms aprox.
Трябва да се открие всяко прекъсване на всеки сензор.Благодаря

Лето

Не, аз трябва да се направи електронна схема.

благодарности

Здравейте Лито,

Просто някои неща, за да преценят:
Това звучи като искате да разберете посоката на движение.Имате разбрах?

Съветите Иън ти дадох е добро, и вие трябва да го последват.Мисля, че това е всичко, което трябва, наистина, но ако по-горе е вярно, тогава ще се нуждаете от някакъв вид часовник.

С всеки от 12-те входа --
Тест за вход, ако е ниско да преминете към следващото
ако е крайно време печат и информация, която е въвела

Цитат:

тогава, би имало прекъсване всеки втори да analize общият брой.

опитвам 74ls147they декодери са от 19 до 4, освен ако не искате да си купите компютър, за да направите това

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back