CF хардуер нулиране

T

Tulkas

Guest
Имам datalogger със CF и pic18f452, когато картата е пълна, и смяна на карта от друг един и нулиране на снимка, софтуер в Pic нулирате CF.Но когато се използват няколко карти, аз трябва да взема батерии от datalogger нулиране на хардуера, защото не работи, след нулиране на снимка на CF остава спряно.Как мога да направя хардуер нулиране правилно?.

Благодарности.

CF карта Нулиране чрез активна Високо, Вие може да скочи нулиране закрепване към Vcc за нулиране.

по-долу, за нулиране на софтуер.

output_low (CF_RESET);
.
.
.
.
недействителни cf_reset_fn () (/ / нулиране функция
output_high (CF_RESET);
delay_ms (10);
output_low (CF_RESET);
)

Tulkas написа:

Имам datalogger със CF и pic18f452, когато картата е пълна, и смяна на карта от друг един и нулиране на снимка, софтуер в Pic нулирате CF.
Но когато се използват няколко карти, аз трябва да взема батерии от datalogger нулиране на хардуера, защото не работи, след нулиране на снимка на CF остава спряно.
Как мога да направя хардуер нулиране правилно?.Благодарности.

АЗ имам използван ad7706 от аналогово устройство и РТК от Филипс.По принцип, на снимка е четене constinuosly Канал 1 от ADC, когато я е прочел 1024 байта (например), те са написани на CF,
като уточнява броя на секторите, за да напишете (2 в този случай).Всеки час, снимка гласи за времето от РТК също.

CF е conectted на снимка в целия интерфейс (CF - IDE).

Аз
съм с CF в истинската IDE режим (по-вярно IDE режим CF нулиране чрез активна ниска), ако се премахне карти от цокъл и я поставете отново, след нулиране на снимка всичко е наред, но с някои карти, аз имам да disconect ги от батерии, тъй като те не отговори и след промените, ако прочетете статус регистър всичко изглежда да е правилна, но данните, които четох е лошо.Например, когато се изпраща команда го идентифицират отговори на мен като този: "ΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ ...... и
т.н. и т.н."

Съжалявам за моя английски

Благодарности.

Здравейте Tulkas,

Някои CF карти имат проблеми да влязат в TRUE IDE режим след хардуер нулиране.Имах някои карти, където е възможно, само за да ги приведат в TRUE IDE режим при захранване на устройството.Мисля, че това е причината защо някои дизайни използвате MOSFET за превключване на захранването на CF карти от време на време след откриването, че картата е била променена.Чао,
cube007

Благодаря ти много съвпадение.Моят CF адаптер (IDE-CF) не разполагат с карта откриване линии (те са свързани с GND), тъй като на нея и се е наложило да сложите преминат, преди да променят тези карти и изключете го.

Благодарности.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back