Calibre LVS грешка "лош компонент подтип" с MIM capasitor, промени

N

NOmalum

Guest
Аз съм инсталирал новата PDK с една и съща технология TSMC 0.13 хм. Само променя нещо, което е MIM кондензатор с ниска плътност кондензатор от "1.5fF_MIM" да "1.0fF_MIM",. Когато копирали схематични и провери Calibre LVS, грешката излезе е лош компонент подтип: оформление | ------------------ MN източник (N2) | MN (ND ), но това не се състояло с PDK кондензатор "1.5_MIM",. Аз не знам точно какво се причинява това descrepancy. И аз промених Фюле файл за "1.0fF_MIM" ОСП, когато го проверява. Означава ли, че файла правило причинява някои несъответствие? и ако е как да го оправя? Благодаря ви!

Pls промени MIM тип капачки от НД до N2 в CDF.

Hi leo_o2 Това беше един NMOS транзистор, който причинява грешка. Отидох в Tools-> CDF-> Edit и открих NMOS транзистор и смених cdlmodel: от НД към N2. Въпреки това, грешка все още изходи: (Моля, поправете ме, ако аз съм редактирате CDF грешен начин!

Hi NOmalum първо се уверете, че това не е действително грешка, че е избягал предишната версия на правилата, ако оформлението pcell е всъщност един мач за схематично символ се уверете, която netlist (оформление или източник) не е вярна. Ако тя е източник, след това да промените CDF на auCdl симулатор, който се използва от Calibre за LVS netlisting,,,, Ако става дума за за оформление netlist използва грешен подтип тогава ще трябва да променят правилата и да модифицирате правилото за извличане съответно, Споделете ако имате нужда от повече помощ

на Hi NOmalum първата от всички уверете се, че това не е действително грешка, че е избягал предишната версия на правилата,, ако оформление pcell всъщност е мач за схематично символ се уверете, който netlist (оформление или източника ) не е правилна. Ако тя е източник, след това да промените CDF на auCdl симулатор, който се използва от Calibre за LVS netlisting,,,, Ако става дума за за оформление netlist използва грешен подтип тогава ще трябва да променят правилата и да модифицирате правилото за извличане съответно, Споделете ако имате нужда от повече помощ
Hi dgnani, 1. Проверих с предишната версия, няма грешки, sicne, съм alreayd представен за производство на последната версия. 2. Мисля, че грешката не идва от източник, becasue лошото подтип се насочват към оформлението 3. Така че, ако аз трябваше да променя файлове на върховенството как трябва да го направя? В правило файл открих УСТРОЙСТВО MN (НД) [...] и устройството MN (N2) [...]. Те са идентични за тип ДПК на "1.5fF_MiM", и "1.0fF_MiM", няма значение! - Благодаря!

За да бъде лесно, можете да замените ND N2 в файл на CDL. Това е формат TXT файл. След това използвайте нова CDL файл за LVS проверка. Нещо нередно във вашата промяна CDF.

Hi dgnani, 1. Проверих с предишната версия, няма грешки, sicne, съм alreayd представен за производство на последната версия.
OK
2. Мисля, грешката не е идва от източник, becasue на лошо подтип е това насочване към оформлението
Calibre не може да знае как леярната побъркани до така изглежда в заглавката на LVS правила, където обикновено TSMC изброявам всички на устройството подтипове и вижте ако типа на устройството, която се опитвате да използвате в схематичен, е извлечена в оформлението или CDL netlist
3. Така че, ако аз трябваше да променя файлове на върховенството как трябва да го направя? В правило файл открих УСТРОЙСТВО MN (НД) [...] и устройството MN (N2) [...]. Те са идентични за тип ДПК на "1.5fF_MiM", и "1.0fF_MiM", няма значение!
, ако се окаже, всъщност е въпрос на добива, след това просто да промените името в правилата, за да съвпада с името на CDL Leo_o2: прави обратното промяна и промяна на netlist CDL, когато проблемът е в оформлението на извличане има на опасното страничен ефект, че две различни устройства може да бъде съпоставена с същия подтип LVS проверка, а след това не може да каже разликата ...
- Благодаря ти

Но много пъти, тези probblems са причинени от противоречие между ДПК и LVS команда файл.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back