"Bubba осцилатор" - синусоида генератор

E

eng.mserry

Guest
-Аз съм проектиране на соларни клетки и инвертора имате проблем с дизайна на "осцилатор Bubba", за да получите синусова вълна да направи плюс модулация ширина (аналогов метод) - Аз съм usig IC LM348 и 100 NF керамични кондензатори и стойността на резистори, както е показано .... Не мога да получа на изхода синусоида на някое от терминал на 4-кондензатори .... Аз не знам къде е проблема .... Също така свържете верига, както е показано на фигурата ... и тества IC - Не знам къде е проблема в проектирането ... ... Plz да ми помогне за решаване на този проблем ------------- --------------------PS | вълната триъгълник генератор работи добре и аз се получи 40 KHz, 5.5 волта връх - до връх [ПРИЛОЖЕТЕ CONFIG =] 57980 [/ ПРИЛОЖЕТЕ] [ПРИЛОЖЕТЕ CONFIG =] 57980 [/ ПРИЛОЖЕТЕ]

Най-добрият начин да намерите това, което се случва, е на почивка на цикъла. Премахване R15 и се инжектира своя собствена синусова вълна чрез друга 470K в ПИН2. Гледайте сигнал обикалят линия и да видите дали има амплитуда и изместване на фазата, необходими на време се върне при R15.

Ако искате синусова вълна, можете да използвате ICL 8038 IC за най-добър резултат ....

Аз съм usig IC LM348 и 100 NF керамични кондензатори и стойността на резистори, както е показано
Керамични кондензатори имат огромни отклонения (и някои допълнителни загуби), печалбата линия може да бъде само малко прекалено ниска. Знаете ли, се опита да увеличи печалбата? Предполагам, че сте поставили отметка в верига DC нива, за да се гарантира, че веригата е затворена правилно.

- Не знам къде е проблема в проектирането ... ... Plz да ми помогне за решаване на този проблем Класическата оразмеряване на този вид генератор е: четири равни оценяват RC константи време (не са изпълнени в дизайн) и обръщане печалба от малко над "4". След преработването си схема съответно, че трябва да се люлее.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Мнение добавя в 17:15 ---------- Предишна публикация е в 17:05 ----------</span></span>
Просто са признали друг източник на грешка. Изглежда, сте работили с една доставка - на noninverting вход opamp на Bubba инвертор е свързан с VDD / 2. Това ще работи за печалба DC на единство само. Въпреки това, тъй като това осигурява opamp (без обръщане) DC печалба от ап. "5" трябва да пристрастие този opamp с VDD / 5.

Това ще работи за печалба DC на единство само. Въпреки това, тъй като това осигурява opamp (без обръщане) DC печалба от ап. "5" трябва да пристрастие този opamp с VDD / 5.
Това не изглежда грешно за мен. Обръщане на усилвател е пристрастен към / 2 VDD, така че ще разширят по това ниво, което е точно това, което искате.

Сигналите DC точка изглежда глоба за мен. В RC секции са почти равни. Подозирам, печалбата може да е малко ниско, но прекъсване на цикъла и управление на верига с известна сигнал трябва да отговори на всички тези въпроси.

[URL = http://images.elektroda.net/99_1309289238.png]
99_1309289238_thumb.png
[/URL]. опитайте това circute

Това не изглежда грешно за мен. Обръщане на усилвател е пристрастен към / 2 VDD, така че ще разширят по това ниво, което е точно това, което искате.
Да, FVM е прав. Съм направил "катастрофални" грешка: имах доверие заявление бележка от TI ("Проектиране на ОП осцилатори усилвател синусова вълна" от Рон Манчини, човек с добра репутация) - без доказателства. Тази бележка е широко разглежда като "класически" хартия. Въпреки това, както можете да видите, винаги трябва да бъдете внимателни ... LvW

[ПРИЛОЖЕТЕ CONFIG =] 58057 [/ ПРИЛОЖЕТЕ] [ПРИЛОЖЕТЕ CONFIG =] 58058 [/ ПРИЛОЖЕТЕ] [ПРИЛОЖЕТЕ CONFIG =] 58059 [/ ПРИЛОЖЕТЕ] [ПРИЛОЖЕТЕ CONFIG =] 58060 [/ ПРИЛОЖЕТЕ] [ПРИЛОЖЕТЕ CONFIG =] 58061 [/ ПРИЛОЖЕТЕ] -------------------------------------------------- ----- Благодаря на всички ви за вашата помощ .. Опитах всичко, което ти каза днес в моята лаборатория ... но се получи същия резултат, но ... има едно много странно нещо .... Докато правиш лабораторията Забравих и да се замени R15, която е с 26.7 470k к която промени печалбата от 4,5 до 82,4 ... ... ... и щастие верига ми даде резултат ... не знам защо това е грешка ... ... ... в резултат на което се е дадена на цифрите --------------- ------------ PS | всички кондензатори 0.1 UF ... .. химически кондензатори R11, R13 R14 = 26,7 к R10 = 2.2 m R12 = 47 к R15 = 26,7 к ------- ----------------------- Искам един гений, който да обяснява какво се случва в моята верига да даде този resut .... Plz хепатит

Благодарим ви за вашата помощ, но ICL 8038 не е достъпна за мен

Здравейте, какво искаш? 1.) Обяснение защо верига се колебае въобще? 2.) Обяснение (изчисление) за честотата на трептене? . Отговорът на 1) е проста: Няма причина, че веригата предпазва от колебания. Ако има една честота, която отговаря на трептене критерий (контур фаза печалба нула градуса, мащаба линия получат по-големи от единство) на веригата ще бъде в състояние самостоятелно вълнение. Въпреки това, поради големия инвертор спечелят този opamp е силно наситени (силно ограничение) в резултат на което squarewave. След известно филтриране се дължи на следните етапи lowpass RC можете да obeserve почти синусоидални вълни. За да отговорите на втория въпрос, който трябва да вземе предвид два ефекта: (а) Последният етап RC вече е заредена (470k могат да бъдат пренебрегвани, 26.7k не трябва), в резултат на по-сложна формула, и (б) съхранение ефекти, дължащи се на силни насищане на opamp могат да окажат влияние на честота на трептене. Означава ли това отговори на някои от вашите въпроси? Въпреки това, има нещо, което аз не разбирам: Мисля, че на изхода на C5 трябва да бъде по-лошо. Ето защо, ти може би микс наименованията на C2 и C5?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back