Boot Loader

R

raj_rohit10

Guest
здрасти
Аз WM нов в тази област и искат да разберат някой обувка loader.Can ми предостави на показалеца на необходимите средства за това
благодаря ви предварително.
Rohit

Здравейте Радж,
Redboot е буутлоудъра от RedHat си доста добре documented.hope тези две звена ще ви помогне.

з п **: / / / ecos.sourceware.org redboot /
и това
Първи стъпки с RedBoot
http://ecos.sourceware.org/ecos/docs-latest/redboot/getting-started-with-redboot.html
с уважение
jinics

Какво е буутлоудъра?Мисля, че след зареждане на операционна система е програма, която се извършва след изпълнение на код в BIOS е завършен.
Каква е задачата на тази програма?то трябва да намери къде е ядрото на операционната система се намира и след това трябва да го зареди ядрото плюс необходими файлове в паметта и след това да се явят на програмата в противоречие с ядрото.
Пример: наистина мощен Syslinux bootload е в състояние да си обувка Linux базирани машини от различен вид на отделните места.От обикновен твърд диск с USB стик.Моля, имайте предвид, че ядрото може да се намира някой, където на локална мрежа и вашата вградена система (най-вече си зареждане на ОС) трябва да се чете на ядрото от мрежата.
да погледнете в документацията на DHCP в Линукс за този въпрос.
Тест syslinux.това е наистина greate инструмент за зареждане на системата при тежки условия.

raj_rohit10,

Вие ще трябва да ни кажете какъв тип система, която използвате за да публикувате линкове към това, което искате.
Като цяло един буутлоудъра се използва във флаш-UC.Това е програма, която (обикновено) пребивава в края на флаш памет и е задействана, за да си изтеглите програма, за да Hex светкавицата.
Как работи нормално (защото тя се прилага в много различни начини) е, че в първите няколко инструкции във флаш е скок на буутлоудъра.Буутлоудъра след проверки, ако искате да downlaod файл или не (implememted по много начини differnet от проверка, ако charactor е получен на COM порт с натискане на бутон).Ако даден файл е да бъде изтеглен, той ще работи на Comms (RS232, I2C, SPI, и т.н.), за да получите файл, и ще изгори файла на флаш (обикновено напускане на скок на буутлоудъра в началото untoutched).
Ако не файлът трябва да се programed на bootlader след това ще скочи обратно към началото на паметта и да започне exacuting както обикновено.

Ето ви и линк към една отлична свободен bootlader PIC.

з п **: / / / www.etc.ugal.ro cchiculita / Софтуер / picbootloader.htmНадявам се, че помогна

Мауи

flas на програмиране е просто един начин, в една група на преработватели.Аз обикновено използвам DSPs, и те използват буутлоудъра, програма за копиране на данни от флаш за вътрешния, или може би на външен бързо RAM памет.Там, на флаш програмиране е друго нещо.
Мисля, че с оръжие използват същия метод.
има 2 вида: прости автомобил копирате данните от източника (Flash), и по-интелигентен вид: можете да се справите с тези и контрол на Linux-команди, като, от вашия компютър, за зареждане, или за програмиране на светкавицата, от сериен порт.Първият вид: като TMS ...DSPs буутлоудъра в техните ROM, и второ: като Uboot, за монитор, и Blackfin.

опита на Microchip заявлението отбелязва www.microchip.com

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back