BlockRAM в Xilinx spartan3 ...

M

maxer

Guest
Здрасти!

Аз съм довършителни дизайн ми на видео дисплей в spartan3 устройство ... и аз използвам
ramb4_s8 blockram като видео памет.
Моят въпрос е: как може да ramb4_s8 reinitialized с първоначалното състояние (всички zeroe's ..)
(същото съдържание като един след устройство конфигурация).

Използване на нулиране сигнал няма да правим така, както я възстановите само продукцията капаче, но не и овен съдържание на клетките.
Има ли някаква възможност използване GSR глобален набор / Reset примитивни?
или държавна машина, която генерира адрес 0 - (края памет) и попълнете данни с X "00" трябва да се използва?

Бих предпочел първата, но ако имате някаква идея, моля, дайте ми ръка ...

Благодаря Ви предварително!

maXer

GSR няма да ви помогне, защото BlockRAM инициализация е последователен процес (същото се отнася и за LUT базирани RAM): Вие трябва да мине през всички RAM адреси и първоначален клетки RAM от себе си.

RAM не се инициализира при рестартиране.Това не работи като редовен джапанки.

Въпреки това, какво можете да направите е да го инициализира с предварително определена стойност при конфигурация FPGA (чрез битов файл).Все пак, това няма да работи за sinple нулиране.

Какво можете да направите, е да има допълнително регистър към вашето видео ядро, като "позволи продукция.Когато FPGA се нулира, това може да се свежда до нула.И когато видео ядро трябва да изготвят на пикселите данни, тя или съставя всички черни ако този регистър е нула, или да пиксел данни от видео памет, ако този регистър се инициализира.

Така че, след нулиране, видеото ще изведе празно, а вие имате цялото време искате да изчистите видео памет, и след това този регистър mentionned по-горе.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back