BJT става горещо

L

Lucifre

Guest
Аз използвам 2N2907 PNP транзистор, че е класиран да осигури максимален ток от 600 mA.Аз съм го използвате в една верига, която осигурява 160 mA и е много горещо, когато аз го пипай
Аз двойно проверяват всички връзки и те изглежда са верни
Нормално е да се BJT, че горещо?

Нормална работа при високи течения прави BJTs и други транзистори горещо.Проверете напрежението в източник и колектор и тогава ще знам, че е на власт разсейва.Така че от това може да се определи дали има нужда от радиатор или не.Може би фишът се споменава безопасно ниво на мощност за разсейване на транзистора.

Power причини разсейване на топлината.Властта е текущата пъти напрежение.

В SGS Thomson 2N2907A информационен лист уточнява 600 mA максимум събирач на ток, и 400 MW максимално разсейване на мощност (при стайна температура 25C).И двете са важни.Да не се превишава класация на разсейване освен ако не използвате радиатора и разбират транзистор радиатор, топлинни свойства.

Добре, че знам защо го е gettig гореща сега ...., когато се размножават емитер ток (малко по-малко от 161 mA) с Vec (около 7 аз добивам 1,12 W! че той е по моя вина и трябва да използват ниско захранващо напрежение, че е всичко, отколкото много хора

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back