Bivariate произволни променливи

C

claudiocamera

Guest
Аз съм в вероятност Разбира се, понякога се намира с понятия, които знам, са лесни, но За съжаление, имам dificult да се справя.

Въпросът е:

Ако В и Г са събития, Х и Y са променливи Случайни тогава:

С = MIN (X, Y) = P (X <х) до (Y <ш) (ЗАЩО ????)

D = Max (X, Y) = P (X <ч) и P (Y <ш) (ЗАЩО????)

* И е interseccion оператор.

Не мога да разбера на уравнения.Така например, от лявата страна на

мин. (X, Y) = P (X <х) до (Y <ш)

е друг произволни променливи мин. (X, Y), а в дясната страна, P (X <х) е функция cummulative разпространение и така е P (Y <Y).Двете P (X <х) и P (Y <Y) са функция, но не произволни променливи.

Да, това наистина е сбъркана в начина, по който беше представен, нека си го преформулира.

Като се има предвид С = MIN (X, Y) <2

Това е като отговор на региона в хоризонтална равнина, съответстващи на събитията P (X <2) до (Y <2).

И дава
D = Max (X, Y) <2
Това е като отговор на региона в хоризонтална равнина, съответстващи на събитията P (X <2) и P (Y <2).

* И е interseccion оператор.

Аз просто не разбирам защо.Мисля, че проблемът е с нотацията, какво означава минимум (X, Y) и максимум (X, Y) означава по начина, представен?Мисля, че (X, Y) е едно и също, че е (X, Y), но ако я там, F (X, Y), ще има само един резултат, а не максимум и минимум.Ако не е, какво означават те от (X, Y)?Намерих една и съща система за означаване на две книги: Papoulis и Hsu, и честно, аз не мога да концепцията.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back