Berenger's Идеално Съвпадащи слой

A

AZE

Guest
Имате ли някакви идеи за прилагане на PMLs Berenger по 3DFDTD симулация.

Опитайте UPML подход, основан си много по-лесно за разбиране и прилагане.

Благодаря Hicham,

Имате ли някаква връзки за UPML?

AZE

за UPML има цяла глава в книгата "напредък в компютърната електродинамика"

Също така, търсят документи от SDGedney, той е този, който предложи тази формулировка и пише по-горе главата.

Документи от Д. Съливан може също да помогне да получите ф усещането за такъв подход.Той предложи подобни unsplit method.Also книгата си за FDTD има примерен код (wih няколко грешки и трябва да предупреждават, U), но пак ще ви помогнем U получите accurte картина на тези подходи

Здравейте settmar,

Не мога да получа книгата, нито на хартия,
бихте искали моля да ги качите.

Благодарности

Gedney's хартия тук
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Аз succed да uilt на 3D FDTD код чрез UPML така че ако ви интересува само се свържете с мен по този Mal / microwave_tetuan (на) yahoo.com

Здравейте helio1972
В момента съм изграждането на 2D FDTD код чрез UPML в MATLAB, но това не е работа.Направих проверка всичко, но все още не мога да намеря, където е проблемът.Така че може ли да качите вашата версия за да се консултирате с мен?Много благодаря!

Здрасти,
Аз се опитах да напиша MATLAB кодекс въз основа на ТФ крило метод 2D FDTD с ПМЛ Berenger's.Аз изчислява полета изграждане на поглед на таблицата, посочени в книгата Taflove's.
Аз три проблема, пред които са изправени, когато стартирате симулация;
1) Има много размисли (10% от размера на инцидента поле) в изчислението пространство, когато няма scatterer.

2) В региона TF изтичане на информация в областта региона крило.

3) Когато мястото самолет СИК в изчислението пространство, никога не В областта на ръба на табелата СЕП изчезва.

Имате ли представа какво съм греша?

Благодарности

Здравейте момчета,

Сега, аз съм на работа на ПМЛ Berenger's.Аз съм с книга на Съливан като моя справочен и успях 2D програма в научаване.Въпреки това, аз трудно да го направите в 3D.Може ли някой да дава на всеки посъветва?

Всеки, който има 3D код в Matlab или научаване?Не мога да бъда търсен emkenkyu (на) yahoo.com

ТК

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back