Bench Доставка ми току що умря - Ремонт?

I

iceblu3710

Guest
Имам едно страхотно доставка пейка мощност от 80-те години, че току-що направи смешно шум, после бавно отшумял. Сега, когато го включите на пикове на напрежението м и след това бавно се утаява и тогава мощността LED избледнели. Много бих се радвал да го оправи, но това е сложен парче на аналогови circuity сега мога да увийте главата си наоколо! Това, което бих искал да направя, е да разбере системата, така че мога да направя нов по-модерни компоненти. С голям избор на ниско RDS MOSFETS мога да направя, което поставя по-малко топлина и е по-голямо напрежение и силата на тока. Въпреки това стъпка е да разбера какво става. Аз разбирам, че възел (G) подава напрежение пропорционално на избрания напрежение чрез R2/R3 и че когато изгрява над определения ниво текущата част на circuity ще намали напрежението на възел (G). С начина, по схема "трябва да" бъде съставен Мисля, че мога да приемем, че всичко, от ляво на Q105, дръжки на напрежението и всичко на правото дръжки на ток. От тук, мислех, че съм нямат представа как да започне анализ на веригата. Всеки усещане за предизвикателство и желаещи да помогнат ми фигура нещата? Благодаря! [ПРИЛОЖЕТЕ = CONFIG] 58095 [/ ПРИЛОЖЕТЕ]

Аз погледнах на пистата и представляват един въпрос: - Има реле, че промените докосвания на трансформатора, за да спаси консумацията на енергия - Проверихте ли контактите си, те действат по силата на ardorous условия и може да бъде burn't. Откровен

Благодаря за отговора, имам проверени контактите и те изглеждат добре. Беше в състояние да получи преиграване, за да променят държави с друго захранване и контакт съпротива е много ниска, като се очаква. Мисля, че взривиха транзистора, като всички останали пасивите изглеждат добре. Грижи се да ми помогне да разберете как работи веригата?

PSU има две DC доставки, първо Основният резултат, ви имам DC волта през C102, трябва да бъде 1.4 X 22 или 44 волта. Има още доставки за регулатора себе си, волта през C101 трябва да бъде 1,4 X 30 V *. Терминалът Q трябва да бъде няколко волта напрежение на захранването е настроен да. Ако C3 или C4 са късо съединение, тогава захранването ще отидат в сегашната граница и мощността му ще бъде 0V, опитайте се да ги изключвате и да видим, ако напрежението се връща. * Регулатора постоянен ток седи на върха на главното електрозахранване, така че ако използвате съм терминал като общи, а след това, ако DC изход 5V негативно на машина? PSU ще бъде 5V и своите положителни, 5 + 42 = 47V Франк

Аз премахна C3 и C4 от терминалите и сега захранването се включва. Когато се преместя сегашната граница, където и да е от нула шиповете на изходното напрежение до 100% (~ 22V). Аз се отстраняват терминал (H) от останалата част на проводниците (+) изход влача и след това мога да коригира ток от 0-100% и амперметър се премества, но напрежението на изхода не се променя. C102 = 42V C101 = 33V (Q) = 38.5VI биха поставили веригата в подправка модел, така че мога да играя с нещата и да се учат, но много сложен и аз не са в състояние да получите netlist завърши.

Най-вероятно проблем в 31 година стар захранване кондензатори. Ако те са електролитни тип, те може да са се провалили. Опитайте се да заменят тези с чисто нови (не излишък). На следващо място, щях да погледна мощност транзистори и да видим дали те са живи. Работна транзистор ще има база за излъчвател volatage някъде в диапазон от 0,6 до 0,8 V. Всичко друго, и то вероятно е взривен.

Тъй като едната или другата от 3 +4 C са дефектни, аз ще ги заменят. Стабилизиран захранвания могат да бъдат склонни към нестабилност се дължи на тяхното високо напрежение печалба. Проблемът в момента може да бъде това. Откровен

Прекарах напрежения седмица измерване на транзистори и шапки и всеки път, когато включите устройството да получа напрежения вариращи добър 4-7V различни компоненти, а понякога дори и над рейтингите им. Този PSU е предизвикателно в епичната част провалят част от живота си, така че аз не съм дори няма да се занимавам да го фиксиране. Бих искал да разбера как тя работи, въпреки че все още. Бях списък подправка на мрежата, но системата не работи, защото не са модели за транзистори на моя съвет и не знам как да направя моя собствена модели транзистор от листове. Аз ще го направя на ръка на хартия, но техните толкова много компоненти, ще прекарат един месец правим по математика, преди да съм фигура прости неща. Може ли някой да ми даде разходка чрез върху общото функциониране на захранването, така че знам кои области правят това, което може да се фокусира върху фигуриращ тези конкретни области и всъщност да се научи нещо? Благодаря!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back