Bandpass Филтър

R

Raintree

Guest
Dear All,

Аз съм проектиране група филтър за ФМ ми DEMODULATOR.АЗ употреба на РК схеми (1K да 8K), но когато се свържете към изхода на радиочестотния спектър, че не филтрира честотата далеч по-ниска или по-горе.

Опитвам се пускането на BPF да ми схема, но резултатът е един и същ, а също така шум между 1K да 8K.Аз също се опитват да изградят BPF използване оп усилватели, но резултатът е един и същ.

Харесва ли всички са кой да е предложение?

С уважение,

Raintree

Здрасти,

каква честота работиш бе?И какъв софтуер, който се използва за симулиране на вашия проект?

Досега тя звучи като не разполагат с достатъчно намаляване в отказвате ленти ....опитайте с филтър за по-високи, така че избърборвам е стръмен.С уважение!

Аз не съм наясно с всички чисто RC вериги, които имат BANDPASS отговор.Предполагам, че бихте могли да направите едно highpass RC, последвано от LOWPASS RC, но аз съм сигурен, че когато решат бъркотията с thevanin верига еквивалентни, тя вече не действа като мислите, че това е, това е просто една голяма бъркотия LOWPASS .

Вие се нуждаете от OP AMP, или някои дросели.Направете своя избор.

Здравейте, знаят, че там не желае BPF може да бъде освободена с вериги RC, можете да бъдете сигурни, че от анализа си вериги филтър, искам да кажа също, че това е толкова трудно да се уверите, за честотата сте filtring защото дори е изчисли стойността на Р и В да не са точно това, което е написано на, така опитвам OP AMP със структурата Рош е много полезно, и се уверете, че на честотата работите с

http://www.phys.ualberta.ca/ ~ gingrich/phys395/notes/node48.html

... и използване на оп ампера:

http://www.swarthmore.edu/NatSci/echeeve1/Ref/FilterBkgrnd/Filters.html

При проектирането на групата филтър ти трябва да отговарят на няколко критерия.Първо трябва да се определят 3 db премине бандерол или пулсации.Второ, честотната лента, където можете определят иска намаляване.Трето, избра филтър тип Butterworth, Chebyshew др филтъра в твоя случай 1k-8k могат да бъдат пасивни или активни това, което е по-лесно за реализиране.

По-добро проектиране подход е да се премине дизайн ниско и високо филтри мине и каскада тях, тя ще даде по-добри резултати от групата преминават дизайн за вашия случай.

Мисля, че по-добре опитва Sallén & ключови structure.Besides на въвеждане импеданс за спектрометър е около 75 ома, така че трябва да се паралелно ressitor около 500 hims.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back