Bandgap позоваване BJT въпрос

L

ljy4468

Guest
Здравейте, аз съм на въпрос за BJT BGR. Attatched е моя BGR верига. и тя работи добре. Но аз съм известно, че BJT, използвани в фигура се използва като диод. Така че, използвайки температура характеристика диод напред капка напрежение. Не е ли?? Сега имам въпрос за това. Защо тази верига използва BJT вместо на диод? Използва CMOS процес и това ми дава модели на диод, така и BJT. Някой помага ме Thannks предварително /

Diode P + - NWELL наистина е субстрат на P - N - P транзистор.

Благодарение gevy въпросът ми е точно това! ти каза "Diode P + - NWELL е същото като субстрат на P - N - P транзистор". Тогава защо да не използва диод? (Само PN) (не PnP )????

Ljy4468, Ако използвате Nwell субстрат диод, как ще диод да се извършва каквато и ток, ако ви подводници = GND (какъвто е случаят за р-Sub процес), освен ако не вземете Nwell потенциал на отрицателна? Трябва изолация, както и че е, защо имате Nwell. По този начин можете да използвате "диод" (по-известен като база емитер на кръстовището), образуван между P + и Nwell. По този начин нито база, нито емитер е поела ангажимент към GND.

Здравейте Наистина, ако Вие имате диод P + nwell PnP-р +-nwell-psub

Вярвам, че това, което ви са все в е една специфични структура на Р + / Nwell / Psub, които се използват за на "биполярни", така ви се пита защо се използва, че структура, а не просто един P + / Nwell "диод". Тук ми е да вземеш това: 1 - "биполярно" ще симулира по-точно от "диод", тъй като тя ще включва субстрат ток, който вероятно не е модел за "диод". 2 - обикновено е със специфична структура за "биполярни", че е характеризиране на наличните данни. При изграждането на bandgap структура, добра характеристика е необходимо, за да се определи правилно tempco на Base-емитер напрежение. 3 - допълнителна структура на двуполюсния трябва да помогне за предотвратяване на инжектиране на ток в други субстрат вързани устройства. Има, разбира се, нищо за предотвратяване на използването на P + / Nwell диод в молбата Ви.

Благодаря на всички! Разбрах, добре, на добър час!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back