Band - позоваване на разликата за ADC

D

dipnirvana

Guest
Имам микро, което има позоваване на групата дефицит на 1.2V. Аз съм захранване на ADC с 3.3V и искам да дам препратка към моя ADC около 3.3V. Смятате ли, че мога да използвам групата дефицит изх. и използването на voltyage последовател да направи ~ 3.3V. Или U може да ми предложи друга техника? Последно курорт е напрежение диоди позоваване! Помощ.

Вие наистина трябва да погледнете колко е добър, че позоваване трябва да бъде. Микропроцесорен CMOS bandgap може да бъде просто "безплатно, достатъчно добър" на едно - да не говорим за вероятните нива на шум честота. Всяко увреждане ще намери своя път в данните. Може би трябва да се направи мач между "свободен" и приличен, придобиване клас препратка. Можете да намерите някои там, които имат някакъв изход ADC-шофьор и са мащабируеми (един с ПИН-затруднен, гарантирана точност усилване може да се премахнат допълнителните грешки, свързани с ОП усилвател lashup). Какво ще прости, филтрирана 3.3V за / вас? Отново на въпроса, колко добри трябва да бъдат?

Не съм сигурен, аз разбирам, това е просто препратка или захранване? С други думи, не, че 3.3V възел на ADC има средна консумация на ток?

Благодаря за отговор. Аз говоря на напрежението препратка към ADC. Сега бих се използва 14bit на ADC. и по мои изчисления 0,003% е requierment на първоначалната поносимост и по-малко от 1ppm се изисква за temco temprature диапазон е от -20 до 70degC. Надявам се, че съм направил изчисленията право! да добавите повече в него, разтвор трябва да бъде по-евтино, твърде.

Първо на всички: Ако ви на мляко е 3.3V, а след това тя може да бъде сложно да се получи желаната 3.3 справка за ADC, може би можете да получите 3.1V или така. и ако имате нужда от 3.3V, когато доставката е 3.3V-10%, а след това имате много по-голям проблем. Ако ви на мляко е по-голямо от 3.3V, а след това забравят за всичко това. Сега, за грешка. Вярно е, 14bits, имате нужда от грешки в реда на 100uv или по-малко. Това е окончателно предизвикателство за напрежение препратка и буфер (което вероятно е това, от което имате нужда). Но аз мисля, че и аз не съм сигурен, че тук, че може да имате някакъв вид на калибриране да премахнете компенсира грешки, така че първо трябва да знае, когато вноските са наистина критични за изпълнение и след това взема решения за архитектура. Така че, първо да създадете право характеристики, след това направете почивка.

Имам същото обърканост dipnirvana, изглежда, ако изчисленията не е наред Моята opion е: първо, това изглежда невъзможно за проектиране bandgap до нас, дори на големи компании като ДДД (изведени от техния продукт листове). На второ място, ние често не се използва пълният входни сигнали мащаб, така че не носи вреда, когато bandgap изх се движи малко. Как мислиш така?

Да, имате нужда от феноменално добър референтен да не го засягат цифровизацията. Но това е моето наблюдение, че много хора определят много по-добра точност от превръщане на заявлението наистина се нуждае, и точност може да бъде и по-малко. Например, ако имате 1% рекламираните толерантност сензор, след това просто не се нуждаят от всички 24 бита на сигма-делта конвертор резолюция. Да не говорим, околния шум и такава, която отива повече на мен не вярваха bandgap, вградени в микропроцесор.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back