AVR или ARM

S

sofia

Guest
Hi .. Работил съм по ATMEL хилядни (89C51, 89c52), сега искам да работя за новото семейство на хилядни, въведена с ATMEL (поради висока скорост, вградена ADC, USB поддръжка и др.) Искам да попитам тези, които са най-добрите .... ATMEL AVR или ATMEL ARM. offcoarse аз ще направя само един от тях inorder, за да получите силен захват. Знам, че AVR са от 8 бита и ARM е 16 или 32 бита.

В зависимост от изискванията на вашия проект. Ако изберете ARM, бих предложил да се започне с ЗЗК от Philips (ARM7). Те имат вградена Flash и RAM, много периферни опции са достъпни. И най-важното - те са много евтини - като се започне от по-малко от 4 $ за LPC3131.

ATMEL AT91SAM7 серия е подобен на потупва Philips и използва същия ARM7 ядро, TMS470 серия от TI са ARM7 ядро и там тези компании осигуряват ниска цена и висока производителност 32 хилядни малко, мисля, AVR е подходящ за малки проекти и добър заместител за 8051 и 8-битов хилядни, но за по-големи проекти, които се нуждаят RTOS, FS, TCPIP, USB ,...... е по-добре и по-лесно да се използва ARM7 базирани микрокомпютри.

[Цитат = elcielo] Philips ARM процесор е добро. [/ Цитат] Салам, колко е добър? Моля, избройте някои функции!

Функции зависят от конкретния модел. Има около 20 модела в ARM линия от Philips. Например, тук са функции на LPC2131 (най-евтините един): - 32 Kbytes на вътрешна програма Flash (512 Kb в LPC2138) - 8 Kbytes по-чип данни SRAM (32 Kbytes в LPC2138) - до 60 Mhz - ISP / IAP - 8 канала 10-битова ADC - 10-битов DAC (LPC2132/2138) - две 32-битови таймери - 6 канала PWM - пазител - на-чип RTC с независима власт - две UARTs, две I2C, SPI и SSP - на- чип кварцов генератор (от 1 до 30 MHz) - подобрена мощност-надолу система с периферни спиране - 5V-толерантни входове - 3.0V-3.6V едно захранване - LQFP64 цената на пакета е $ 3.9 ! !

Друг много добър ARM процесор KS32C50100 Samsung. Нейната 16/32-bit ARM и идва с много добра поддръжка и документация. Позоваването борда Evaluator7T наистина е много добра, както добре. Така смятат, че това един, както добре.

Ще препоръчам да погледнете на www.keil.com . Те имат отлична и евтини дъски оценка, много хубаво свободно мек и много добра поддръжка. Всичко човек трябва да започне. Varuzhan

[Цитат = DigitalScholar] Друг много добър ARM процесор KS32C50100 Samsung. Нейната 16/32-bit ARM и идва с много добра поддръжка и документация. Позоваването борда Evaluator7T наистина е много добра, както добре. Така смятат, че това един, както добре. [/ Цитат] Аз също използва този процесор (S3C4530), но всички Samsung "Мрежа CPU" сега е преустановена продукти, както и на разположение до 2005,10 .....

ARM хилядни са най-добрите ..... Ако ф имат избор да избират между ARM AVR и ф и искат да направят всеки един от тях, тогава аз предлагам да се научат ф ARM. ARM хилядни може да се използва за големи / на проекти и той може да направи всичко (доколкото знам), че AVR хилядни може да направи, но AVR не може да направи всичко, което може да направи ARM.

Търся Схема за 2 прости програмисти в продължение на 2 ARM7 до: Philips LPC2131 и Тексас Intstuments TMS470. Благодаря Ви за помощта.

Имам Използвам на ST STR71x ARM7 диапазон за последните 8 месеца, аз бих препоръчал този набор от устройства, цената на тези е много добра, особено с характеристиките / флаш размер. Пожелания NTFreak

Има ли някакъв онлайн сайт, който продава ARM7 Micro (Atmel SAM7, TI TMS470, Philips ЗЗК, ST STR71) на разумна цена? Не мога да намеря добър онлайн дистрибутор.

Не са ли Dev инструменти за ARM е наистина скъпо?

с availablility на GCC компилатор и Wiggler тип грешки интерфейс може да започне разработването на ръката-евтино, отколкото най-хилядни, включително снимка. Пожелания NTFreak

Здравей, тъй като Асо-X представи някои характеристики на най-ниските модел ARM μP и безплатен компилатор GCC, съобщиха от netfreak .. Изглежда, че ПОД микрочип, просто не са въпрос!? аз не означава, че защото съм фен на ПОК OS и искате да го има във всеки проект / проблем / задача .. но ако по-нисък обсег на ARM струва около $ 4, и е 32 μP малко са толкова периферни богат .. Аз няма да си помисляте да използвате 18-годишна възраст в PIC reletively големи проекти! или съм аз липсва somthing? между другото .. до сега, аз диференцирани μC с μP в начина, по който formar има космическа програма и не по-късно, тъй като използва външно устройство за съхранение (EEPROM, HD), а по-късно е mless prepherals от formar (обикновено). След прочитане на спекулация (LPC2131 -! 32 Kbytes на вътрешна програма Flash .. FLASH) ... Аз съм почти загубена .. HELP!!

Atmel ръка "SAM7" серия е добра и ниска цена сравнение с всички други въоръжения, ще струва 5 $ за 1K Количество

Не винаги, ние сме получили по-добри цени за ST семейство str71x - с повече памет perpherals / овен. Пожелания NTFreak

Доколкото разбирам, тези ръката хилядни са предназначени да заменят AVR така възможности хилядни. Техните овен и светкавица са фиксирани и не подлежат на разширение чрез външна памет. Дали някой сравнение програмен код и използването на овен за една и съща заявка събират за AVR (или други конвенционални 8 бита хилядни) и един на ръката процесори menti8oned тук?

В str7 семейство се предлага с вградена светкавица и външни EMI интерфейс и MMU (str72x семейство). Ние също така е казал, thet са отделянето на ARM9 вариант на масовия пазар с вградени Ethernet. Неговата странна наистина ви са използвали ръка ядра за около 4-5 години за OEM и най-накрая са пуснати на масовия пазар. Пожелания NTFreak

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back