Atmega8L вместо на Atmega8 в USB-ASP

E

eeeanisur

Guest
Има ли всяка промяна / проблем в USB-ASP Circuit Ако използвам Atmega8L, вместо на Atmega8.One на моя приятел го е направил с промяната на 56R, вместо на 68R D + D-.

UBBASP използва 12MHz кристал, който може да работи добре в мега 8, но в mega8L спецификацията е до 8MHz така че не мисля, че можете да го използвате. И резистор промяна няма нищо общо с различна AVR модел, може би това помага в различни входове за USB от страната на компютъра. Алекс

Лично съм използвала Mega8, Mega8L и Mega8A ми USB ASP верига и твърде 100E резистори се използват за пинове на USB на данни, и аз съм го използвате до момента без никакви проблеми. Наздраве

и мисли не prolem,, ако, заместват mega8 и mega8L. L означава, те могат да работят на ниско ниво на напрежение в VCC, да кажем 2,8 волта

Защо листа с данни дават оценките по-долу, ако те могат да бъдат използвани за 16MHz? (Или 12MHz в този случай) • Работна напрежения-2.7V - 5.5V (ATmega8L) 4.5V - 5.5V (ATmega8) • Скорост степени -0 - 8MHz, (ATmega8L) -0 - 16MHz (ATmega8) Алекс

Това е само мое мнение, но аз вярвам, че няма абсолютно никаква разлика между двете устройства. Те са * маркирани * за две различни диапазони на напрежението и степени на скоростта, така че потребителите ще се ограничи скоростта на часовника, когато се работи при по-ниско напрежение, така че операцията може да бъде гарантирана. Заводът също толкова добре, може да използва един номер на частта, и просто да кажеш нещо като "над 4,5 волта, максимална скорост е 16 MHz, което е под 4.5 волта, максимална скорост е 8 MHz" или просто следват напрежение / честота формула. С почти всяка логика устройство CMOS има проста линейна връзка между работното напрежение и скоростта на изпълнение. В действителност, аз се опитах "овърклок" този atmega8L,. Тичах на Игор Cesko USB към RS232 конвертор като това и аз използвам ATmega8L с на 12MHz XTAL и напрежение на 3.3V. Всичко работеше добре с този ап.

Аз не съм сигурен, че това е само за напрежение, подобен пример е на mega48/88/168 серия V • Скорост клас: -ATmega48V/88V/168V: 0 - 4MHz@1.8V - 5.5V, 0 - 10MHz@2.7V - 5.5V -ATmega48/88/168: 0 - 10MHz@2.7V - 5.5V , 0 - 20MHz@4.5V - 5.5V, 2.5V-5.5 V е точно същото, но само второто устройство е определен да бъде в състояние да работят с 20MHz (0 - 20MHz@4.5V - 5.5V). Може би в действителност те могат да работят при високи честоти, но според производителя, сте извън нормалната скорост на работа, аз не знам, ако го маркетинг нещо, или не, а може би и това няма значение за хоби верига но бихте ли използвайте го за професионален дизайн? Алекс

може би тези рейтинги са за широк температурен диапазон при работа (за -55 до 125 градус Целзий в mega8 лист с данни). ако mega8L @ 12 MHz работи на стайна температура, няма гаранция, че работи с, да кажем 80 по Целзий степен околната среда. И да, "овърклок" е само за любители. професионален дизайн, стойте в табличен граница. :))

така ОК, ако искате да използвате atmega8L @ 12mhz тази работа, в съответствие с таблица с данни показват, 8MHz максимум

така ОК, ако искам да се използват atmega8L @ 12mhz тази работа, в съответствие с технически характеристики предполагат, 8MHz максимум
Ами, просто го опитате, няма гаранция, че вашият проект ще се работи правилно с овърклокнат микроконтролер. Но аз имам 2 успешни attemps за овърклок микроконтролер, веднъж с atmega8L @ 12MHz 3,3 V и веднъж с PIC 16F877 @ 24Mhz 5V. всичко е работа красиво.

Търсите с Google показва много мнения, които казват, че той работи добре. Предполагам, че няма гаранция, защото вие сте на определен диапазон (поне от начина, по който аз разбирам листа с данни), така че зависи от това колко е важно вашата кандидатура е и възможно "вреда", в случай че нещо се повреди, защото аз предполагам че грешката ще се появят като грешен стойност или периферна неизправност. Алекс

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back