ARM C начинаещи

T

tsa3d

Guest
Искам да се науча ARM CPU C програмиране.
Може ли да ми дадете някои указания за започване на това?
Всички документи foud Аз говорех за програмиране в сглобяване.
Други документи са говори за напреднали C програмиране и аз DONT разберат как да използват Stream S, printf ....в вградена система.
Всичко от което се нуждая е начална точка за програмиране C .
Аз съм с ADS 1,2 аз мисля, че е годност.

Благодарности

C програмиране за ARM не е различен от C програмиране за друга платформа.Ако имате нужда от добри C позоваването има много добри книги там, можете да изтеглите много от тях от elektroda.Що се отнася до потоците и printf, проблемът се намира в библиотеките, той не разполага с нищо общо с езика си.Има редица решения, които можете да използвате, ако искате да използвате I / O операции от ръката борда, повечето от тях се използва сериен връзка между ARM съвет и на PC и някои софтуерни и от двете части.Някои примери:

1.В semihosting SWI (от ARM) дава възможност за I / O операции да бъдат emulated използвайки специална SWI инструкция.
2.Използвайте трасирате комитет канала на JTAG интерфейс на ARM процесор
3.Използвайте ПРСР (Дистанционен Debuggin протокол) от ARM
4.Създайте своя собствена

Можете да намерите повече информация за тези методи за hxxp: / / www.arm.com.
Написах ръката semihosting треньор с bootloader за моята ARM борда, нали сега съм тестване, тя изглежда да работят много добре.Тя позволява на програми, съставени с ръка-СССПЗ и NEWLIB да получите достъп до конзолата от прост терминал емулатор.Аз
ще пост източниците, след като направи някои повече тестове.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back