Archtitecture на ниско напрежение на усилвател

M

mallikarjun

Guest
Здрасти,

Исках да се изработи усилвател с печалба от 90 db, трафик на 850MHz, захранващо напрежение от 1.8V и въвеждане на люлка на 0.5V.въвеждане на обща напрежение режим е около 0.8V.Всяка структура за тази спецификация ще бъде appriciated.

Благодаря предварително

Mallikarjun

Обикновено, ако искате голяма печалба с ниско напрежение, трябва да използвате (поне) на два етапа усилвателя.В крайна сметка получи повишаване техники могат да бъдат използвани в първия етап.

Въпреки това на предпроектно проучване и избор на архитектурата, зависи от редица изисквания:

- Вид на товара (само капацитивни / само резистивни / и двете)
- Тип на обратна връзка (съпротивителни / ЮЗ капацитет.)
- Поставете стойност
- В честотна лента, която се споменава, с които затворен контур печалба?
- Има ли усилвател трябва да бъде стабилна в конфигурацията на единица печалба.
- Диференциална / Single Ended мощност?
- ...

С уважение

Вторият полюс честота се определя от transconductance на продукцията етап и капацитет на товара.Ако искате да увеличите печалбата DC до 90 db, което трябва да използвате устройството дълъг канал на изхода за втория етап проектиране.Това ще създаде трета полюс, изработени от портата капачка и transconductance на продукцията етап.Така че е естествено конфликт.Решението може да бъде само паралелно 2-етап и 3-етап на проектиране.Аз съм виждал интегрирана биполярно дизайн с подобни спец. на 5V преди няколко години.Но с 0.18u тя може да е възможно да се реализира.

Мисля, че искате да направите ADC усилвател, така че специ е 90 db, * 50MHz, аз ви thinnk може референтната
настоящия режим amplifer, в по-хартия.ниска мощност / ADC висока скорост, те използват текущата режим усилвател

Здрасти,

* Усилвател затворен контур е печалба 2.
* Напълно диференциал с диференциално въвеждане на люлка на 1Vpp.
* Натоварване е capactive и е около 1pF
* Да, той трябва да бъде стабилна обратна връзка в единство печалба.

За да имате F-3dB = 850MHz с печалба от 2 печалбата пропускателна способност продукт трябва да бъде GBW = 1,7 GHz (ако приемем, че аз съм обратна връзка коефициент 0,5 - ако този усилвател е да се използват във верига SW кондензатор това ще бъде по-ниска поради за въвеждане на Общата селскостопанска политика на усилвателя - положението стане най-лошото).Ако искате стабилност в усилване единица спечели втори полюс трябва да бъде на по-сат по-голям от f2 = 3 * 1.7 GHz = 5.1 GHz ....

В два етапа усилвателя Милър второто поле се дава от f2 = 1 / (2Pi) gm2/CL където gm2 е transconductance на продукцията етап.За CL = 1pF имате gm2 = 53 държави-членки, което е доста впечатляващ стойност -> Large ток.

С този голям ток, може би капацитет на изходните транзистори са сравними с вашите CL ...

Имайте предвид, че ако смятате да използвате усилвател винаги да има печалба от 2, усилвател не може да бъде стабилна в конфигурацията на единица печалба.Това означава, че f2 = 3 * 850MHz = 2,55 GHz, което е по-нисък от предходната стойност (но все още доста "chalenging" стойност).

Накрая друг проблем е, че големите течения, които трябва да направят печалба от вашия усилвател да е ниска.Това се случва, защото когато имате малко повече ток, ОСА ще се увеличи, но К0 на транзистори ще намалее по-бързо -> От печалбата на amplifer зависи от gm.r0 условия, тя ще бъде ниска.

Арго да се отпуснете на спецификациите ????[/ код]

Уважаеми Максуел,

За съжаление, UGB = 850MHz и F-3dB = 425MHz.
усилвател печалба е константа (2).Аз също съм мислене на използването на два етапа Милър компенсирани с усилвател, със скръстени cascode етап вход и общ източник втория етап.Вашият са верни, можем да увеличим текущата печалба на усилвателя ще слезе, защото аз съм на това мислене за използване на печалба бустер сгънати cascode първия етап.Така че това, което е мисълта си по този
Максуел.

Добре, така че изискванията не са толкова луди.Вашето решение има смисъл.Съгласен съм, че вероятно ще трябва да използвате печалба повишаване на първия етап.Моят съвет е първо да се направи дизайна, без да го видите и колко печалба е "изчезнали".Както вероятно знаете печалбата усложнява увеличаване на честотата на дължимата компенсация към полюсите / представи нули, така че е добро решение да отиде една стъпка в даден момент.

Сигналът люлка на изхода на първия етап е ниско, защото от печалбата на втория етап.Така че, вероятно (в зависимост от входа и на изхода-общи режими) все още можете да използвате cascode усилвател (не сгънати cascode), тъй като средно полюс е по-висока честота.Можете да анализират бързо, ако това е възможно.

Ако възнамерявате да използвате усилвател винаги с печалба от 2, не е нужно да се гарантира стабилността на UGB.Основно трябва само да се гарантира добър марж фаза от 425 MHz, т.е. средно полюси трябва да бъде на 3 до 4 * 425 * 425 и не на 3 * 850 до 4 * 850.

И накрая има алтернативи на Милър обезщетение в два етапа усилватели, които могат да дадат по-добри резултати.Можете да проверите Razavi книга за това (тя има обяснение и аз мисля, че също има позовавания трябва да проверите).

Надявам се това да помогне.

С уважение

Здравейте maxwellequ

Имам няколко въпроса по отношение на f2 = 3 * 1.7 GHz = 5.1 GHz -> да разбера, как ли това?Каква е формулата U употреба?да получа малко объркан.

благодарности.

За да имате F-3dB = 850MHz с печалба от 2 печалбата пропускателна способност продукт трябва да бъде GBW = 1,7 GHz (ако приемем, че аз съм обратна връзка коефициент 0,5 - ако този усилвател е да се използват във верига SW кондензатор това ще бъде по-ниска поради за въвеждане на Общата селскостопанска политика на усилвателя - положението стане най-лошото).Ако искате стабилност в усилване единица спечели втори полюс трябва да бъде на по-сат по-голям от f2 = 3 * 1.7 GHz = 5.1 GHz ....

Здравейте, тъй като на захранващото напрежение е 1.8V, аз съм мисля cascode етап или телескопична етап е подходящ.Прав ли съм?THX

Да, вероятно сте прави, в телескопични усилвател има 5 транзистори от VDD за GND и 1,8 V е малко по бедрото ...

В това, което се отнася до 3 * фактор, това е правило на палеца, използвани в етапа на проектиране.Ако имате две полюс система, на която желаете да кандидатствате за обратна връзка, трябва да имате второто поле с честота ~ 3 пъти на затворен контур-3dB честота.Това осигурява разумна норма фаза (60-70S, или така ...).

Мисля, сгъната Cascode топология ще отговори на вашите нужди.Какво ще кажете за уби курс, консумация на енергия, PSRR, CMRR ...ти не се ограничават само с това?

Изглежда, че сте да реализирате напълно differantial усилвател който заключава, че имате нужда от веригата CMFB също.Все пак, трябва да се Carefull когато вдигнете тази верига.Това е да се каже, CMFB може да ограничи своя суинг продукция

За тази кандидатура, трябва да използвате включен CMF кондензатор да спестите енергия.Що за arquitecture аз бих предпочел един етап вход сгънати cascode с втори изход етап.В cascode компенсация дава по-висока честотна лента.

Bastos

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back