ANSYS 12 лиценз необходима помощ

L

lucky_aero

Guest
Здравейте момчета, аз инсталиран ANSYS 12 в моя Win XP 32-битов (оригиналната операционна система е MAC), монтирани перфектно и работи добре за този ден. , но на следващия ден, когато отвори софтуер ANSYS си казва съобщение за грешка не може да се свърже с лиценз за сървър на сървъра е или не отзивчиви СЪРВЪРИТЕ ANSYSLI: 2325 при HOSTNAME FLEXlm сървъри: 1055 @ име на хост, когато отворя ANSLIC_ADMIN, UTILITY и се опитайте да видите ANSYS Debug лог за грешки, тя казва: "номера на пристанище TCP в лицензията, 1055, вече е в употреба" не успя да открие номера на пристанище TCP в лиценза ", моля да ми помогне момчета

Здравейте Лъки, аз имах същия проблем и уникален начин, че намерих да решим, че е: - първо да промените номера на порта 1055 в лицензния файл до 1056 или всяка друга неизползвана номер (за да видите употребявани портове тип конзола на Windows командата: netstat / A - Отидете на вашия сървър ANSLIC Utility ADMIN и натиснете "да Спрете Ansy, Inc. License Manager" - След това, натиснете Посочете Лиценз на сървър, Редактиране на избрания сървър, и промяна на номер на порт 1055. 1056, в близост прозореца Натиснете "Install лиценз Файл" и изберете файла, който сте променили - Прес "Стартиране на ANSYS, Inc. License Manager" и изчакайте. Накрая натиснете "преглед на състоянието" и да видим, ако си план добре, без никаква грешка.

Hi ffsmatos, благодаря за Вашия отговор, аз се опитах това, което някога сте казали, но в края на краищата, когато аз се опитвам да инсталирате нови модифицирани лицензния файл своята поговорка "лиценз файл е еквивалентен на съществуващ файл лиценз, няма лиценз файл се инсталира" това съобщение, аз съм се, макар и да са се променили номера на порта от 1055 до 1056 си казва равностоен лицензния файл ... не знам какво да правя ... plzzz Помощен благодарение

Здравейте Лъки, опитайте да променяте файла лиценз в друга diretory с друго име, пример: C: \ Други diretory \ license.txt. Тогава, когато лиценза мениджър поиска за файла, да поставите този. Лицензът за мениджъри ще генерира друг файл с име C: \ Program Files \ ANSYS Inc \ Обща Files \ Licensing \ license.dat. Не забравяйте да изтриете оригиналния файл license.dat в C: \ Program Files \ ANSYS Inc \ споделените файлове \ Licensing \. Обикновено тази последна стъпка не е необходима. добър късмет!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back