ANALOG scrambler прилагане на DSP чип

D

DK

Guest
привет
Аз съм инженер развитие работи в telecomm домейн (VHF радио-комуникации).Ние сме с TRANSCRYPT SC 460 СЕЗОН аналогово
scramblers за сигурни communicatons в УКВ портативни FM радиостанции (уоки
takies).Цената е около $ 200 парче.Доста мускулест
Бих искал да знам, че е възможно да се приложат scrambler (SC 460 клас) по
по рентабилен начин, по DSP процесор.SC 460 е с честота обувам
scrambler и Не знам точния algorithim.освен това там са с ниска степен scramblers като глас инверсия scramblers налична в много база лента аудио
процесори като AKM AK2342, но това не са одобрени.
с уважение
DK

Да ви радиостанции трябва да работят с други хора, които използват тази технология?Те вероятно да има патент върху него и не можете да направите своя собствена версия, без да плащате хонорари.

Ако всичко, което е необходимо е да се защити сигнал от hobbyist ниво слушатели, вероятно бихте могли да направите гласова компресия и после бързо излитане на цифрови данни поток.Ако държат на алгоритъм тайна, която да е в добра форма.

Някой може да предложи някои силен глас algorithims криптиране, която може да бъде
използвани за замъгляване реч сигнали (300 Hz-3kHz)

Мисля, че е напълно възможно да се приложат scrambler аналогова система в цифров.
Използване на аналогови устройства Видео ADC и КПР като ADV7202 можете да конвертирате аналогов сигнал в ditial една.Използването на DSP и достатъчно памет, ресурсите, които могат да въведат рязани и завъртете система.или може би може да има по-сигурна система, правейки един криптиране на входящи данни, с помощта на известната криптиране алгоритъм като DES или AES.на разходите за цялата система, когато е произведено в голям брой единици, мисля, че ще бъде по-малко от 100 $.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back