Amba въпрос

N

novicevlsi

Guest
Amba съм нов, и това ще бъде един много прост въпрос към всички ф,

Какво всъщност е rold на HADDR [31:0]?и

го даде на стр. 3-5 (Amba спец.), че
"увеличаване залпове, които не обвивам на адрес граници,
амбалаж залпове, която обвива в определени граници адрес "благодарности

новак

Здрасти
Ролята на HADDR е да предостави на адреса на роб към / от мястото, трансфер на данни, които ще възникнат ..

Ур за втория въпрос:
Ако вашата начална място в Ур трансфер е след 0038
Ако wraped разрушаване на четири победи се използва тогава Ур адрес ще бъде 0038.003 С, 0030,0034 ....означава след адрес 003C, то ще отиде на 0030, но в случай на нарастване на разрушаване, то ще отиде 0038.003 С, 0040,0044 ....

Мисля, че ф може да го получи ...
С уважение

Здравейте uditkumar!

Благодаря за Ур вид отговор.

така е, че адреса линии HADDR [31:10] са използвани, за да изберете роби и HADDR [9:0]
се използват за справяне с вътрешните регистри на избран роб?

благодарение & отношение
новак

Здравейте Udit,
Аз бях друг въпрос въз основа на залпове, в кои случаи да предпочитаме на разгънатата се спука и къде предпочитате допълнителните пръсване?

Предполагам, че е също така фиксирани разрушаване, където цялото данни е пресилено от адрес, само, предполагам, че това може да се използва за ROM базирани приложения.за други, аз не съм сигурен.може ли да се изясни?

U ще намерите отговор тук
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

А конвенционалната памет редуващи се предоставя ", дори" памет банка и "странно" памет на банката.Данни като дори и памет адресите се съхраняват в банка дори памет.Данни с нечетен адресите памет се съхраняват в нечетен банка памет.Ето защо, всеки две последователни области на паметта, се съхраняват в отделни банки памет.Ако на два последователни адреси памет трябва да бъдат достъпни, първо място памет се чете от паметта и първата банка, като първата банка памет се чете, втората банка памет е предварително заредена.След това, на второ място с памет се чете от втората банка памет, докато първата банка памет е предварително заредена.Следователно, ако две последователни области на паметта, са достъпни, данните, съхранявани на места може да бъде пресилено бързо без никаква намеса предварително такса цикли, необходими за типичен памет с произволен достъп.Added след 1 минути:
Burst режим последователности са обикновено или "линейно последователен" (например, AMD, и Мотор пръсване последователност) или "изравнена последователни" (например, Intel пръсване последователности) и може да има празно място с адрес пръсване с всякакви размери, въпреки че четири дума и 256 дума пръсване размери адресно пространство са типични.За чиповете памет да се използват за достъп до пръсване режим, Burst режим обработка вериги да се предоставя пряко на паметта на чип.По-конкретно, средство се предоставя директно върху чипа за зареждането на началната адрес, генериране на последователни адреси в пространствата на разрушаване адрес, както и достъп до данните в началния и последователно генерирани адреси, въз основа на предварително определена последователност импулсен режим и разрушаване справяне пространство размер

novicevlsi написа:

Здравейте uditkumar!Благодаря за Ур вид отговор.така е, че адреса линии HADDR [31] се използват, за да изберете роби и HADDR [9]

се използват за справяне с вътрешните регистри на избран роб?благодарение & отношение

новак

Ние можем да използваме амбалаж, когато имаме работа с кеша, и можем да отидем за допълнителните, когато имаме работа с буфери ....

здрасти
Аз съм нов в този форум ..Работя върху Amba АНВ ..Аз наистина намери постове полезен ..

отколкото

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back