AHB Data Bus Размер Програмируеми

C

C4Cheema

Guest
Здравейте имам въпрос за размера на данните AHB автобус Можем ли да го промените по време на изпълнение? В моя проект, имам два потока от данни за IP Камера Камера във вътрешната памет (32 бита) и камера за външна памет (16 бита), IP камера е AHB съвместими, но не всеки регистър, чрез който мога да програмирате AHB за трансфер на данни при тичане По данни по подразбиране продукция е 32-битов Трябва ли да се промени RTL, да го превърне в 16-битов или има всякакви други Благодарение решение предварително Bye

Мисля, че размерът им е фиксиран!

Мисля, че има размер интерфейс определяне размера на трансфера, т.е. HSIZE [цитат = C4Cheema] Здравейте имам въпрос за размера на данните AHB автобус Можем ли да го промените по време на изпълнение? В моя проект, имам два потока от данни за IP Камера Камера във вътрешната памет (32 бита) и камера за външна памет (16 бита), IP камера е AHB съвместими, но не всеки регистър, чрез който мога да програмирате AHB за трансфер на данни при тичане По данни по подразбиране продукция е 32-битов ли трябва да се промени RTL да го конвертира в 16-битов или има някакви други Благодарение решение в Адванс Bye [/ цитат]

HSIZE посочват размера на трансфер, който ще бъде байт (8-битов), (16-битова) или дума (32-битова) максимум 1024 бита Въпросът ми беше, ако използвате 32-битов трансфер на данни можем да го променим до 16 или 8 бита тече в момента и съм съгласен с л [размер = 6] jxpjpjljx [/ размер] , че размерът е фиксиран

Протоколът дава възможност за трансфер на данни на AHB да бъде 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512 или 1024 бита широк. Ние не може да промени размера на автобус по време на изпълнение.

Спецификацията на AHB позволява системи да бъдат изградени с databus ширини до 1024 бита, въпреки че на практика 32 или 64 бита са само често се наблюдава ширини. Майстори автобус HSIZE позволява да определят размера на трансфер, искат да правят - все още можете да направите 8 или 16 бита чете или пише за по-широк автобус. http://www.riveywood.com/ahbsignals.html Ако имате роб с по-тесен памет ширина от основните databus, обичайната решение е да се приложи някакъв вид на downsizer. Ако капитанът на 32-битов четат или да пишат, конвертирате, че в две 16-битов достъп до вътрешно, например. В случай на техния автор, бих се очаква AHB роб, да бъдат изпълнени, който е външен интерфейс към паметта роб - тя се преобразува AHB достъп в каквото и протокол 16 бита външна памет използва. Съмнявам се много външна памет използва се AHB.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back