Adaptive Числено решение на частични диференциалното уравнение

F

fasaghandis

Guest
Може ли да ми помогнете за адаптивно числено решаване на частичен диференциално уравнение. Поздрави

U, за да напише програма за решаване на PDE? Уот сортиране на PDE ф означава? основни уравнения или пълно, включително Съчетано PDE? Надявам се, там са методи за решаване на PDE ... Аз съм се, какво означава ф "адаптивна" тук. има много различни видове на разположение PDE, че е изследвано и методи за намирането на решения за PDE на тази форма са били открити ... може да U моля, дайте повече подробности! отношение, arunmit168.

Благодаря ви за вашия отговор. Целта на Adaptive решение е да БЮДЖЕТНИ КРЕДИТИ гъвкаво griding на Домейн разтвор, с оглед на време и памет-ефективно решаване на PDE. отношение на

[Цитат = fasaghandis] Благодаря ви за вашия отговор. Целта на Adaptive решение е да БЮДЖЕТНИ КРЕДИТИ гъвкаво griding на Домейн разтвор, с оглед на време и памет-ефективно решаване на PDE. отношение на [/ цитат] това, което чувствам, начина, по който да изберете на какъв метод за решаване на определен тип решение, могат да бъдат направени адаптивни, а не и на самия метод. и не се изисква също така се чувствам. Защото, предполагам, че ако са да се изработи цялостна частично решаване на диференциално уравнение, а след това на входа, Уен даден, са да се анализират структурата на уравнението и след това да "избират" методите на разположение! Те ще бъдат най-добрият компромис, аз чувствам, защото, като ф, управление на паметта и "скорост" може да бъде оптимизиран след това много добре! Pls обсъждане на Ур възгледи, така че тя ще ми помогне да разберем по-добре, какво имат в Ур ум! отношение, arunmit168.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back