AC 3 фаза моторни шпайкове с UC

G

garg29

Guest
Скъпи приятели,
Аз съм работа по даден проект, в който трябва да изпълните моторни с 89c51 microcontroller.на microcontroller брой на ротациите на 4 цифрен дисплей.Аз съм с помощта на 12V реле.когато наистина започва моторни на microcontroller стане нулиране или увисва нагоре.Моля да ми помогне.thanku

Е,
ще трябва да се изолират (използвайки optocoupler) на 89C51 microcontroller висока мощност от веригата, която управлява моторното.Или, можете да добавите кондензатор за филтриране на шума.Pls кажете каква е ролята на 89C51 във Вашата система.

Като правило получавате шпайкове чрез вашия земята линия
Optocoupler няма да помогне, ако имате същия gnd
за получаване на енергия и вашият водач контролния модул
Опитайте се да използвате optocouplers в /
извън плаващи захранване, поставени в близост до UC
тя ще работи със сигурност.
опитате да се свържете gnd
на два часа през 0.1u кондензатор, понякога е по-добре
от "absolutly" плаващ мощност

Имах подобен проблем с PIC управлявате реле.Това доведе до скок в урегулиран от страна на захранването.Това sneaked в регулирания
5 към снимка.Аз го излекува от добавянето на малки серии Резистор и няколко кондензатори да gnd.
(,1 UF и 10uF паралелно).За да филтрирате реле доставките.

Моля, вижте публикациите по Microcontroller за шумна среда "в този форум.

Благодаря на всички за отговор."albert22" може ли да ми кажеш как да се добави серия Резистор и на каква стойност."jourval" може ли да обясниш малко повече.благодарности

В Резистор зависи от текущата нужда от намотка на реле.Твърде голям и реле няма да действат.Използвах 22 до 39 ohms за 100 mA серпентина.Имаше отпадане на резистор, но аз бях използвате V малко над 12volts.

Предполагам, че вие използвате NPN транзистор да gnd за шофиране на серпентина (ниски странични drvr).И това ли е подал по-диодни паралелно със серпентина за усвояване на метален прът, произведен в разединяване.Единият край на серепентина отива на колектора и останалите до В.

Отворете V олово, conect там серията Резистор и място на капачки между серпентина и gnd (водещият на серепентина това беше свързано до V).
and it is very interesting.

Четох поста предложено от IanP
и това е много интересно.Специално за нулиране въпроси.С правилни практики в захранването филтриране, правилното gnds и нулиране вериги, тази кръпка вероятно woudnt се наложи на всички

Надявам се, че това помага
K

Възможно е да се даде повече информация:

1) Моторни рейтинг?
2) Какво е източник на захранване на вашата система?Батерия?
3) PWM контрол?

Предполагам че microcontroller, шофьор, реле, и моторни във вашата система, споделят един и същ източник на енергия (например, 12V).Когато реле се задейства, моторното обръща огромно количество ток.Този напор сегашната може да предизвика положителните доставка железопътния да падне всеки момент.Също така, когато се свържете с реле затваря, там ще бъде механична бабанка, които ще бъдат преведени на напрежение импулси (шпайкове) и проведено с microcontroller съединение като шум.

Верига показани на фигура 1 се появяват с "albert22" (PLS правилно, ако тя не
е вярна или пълна).Веригата на фигура 2 е по-сложно и скъпо, но то ще работи.
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Благодаря за отговор.Аз съм с помощта на 3-фаза AC 220 волтов мотор и три полюс реле 12 волта.Аз съм с 12-0-12 слизам трансформатор.действително nicleo си шпайкове идват от земята линия.ако се използват два seprate захранвания, един за microcontroller и други за реле и да се присъединят двете игрища с 10k Резистор тогава те работят добре, но аз искам да се използва само един захранването.моля кажи ми подробности за изолирани DC / DC.и как мога да изолират двете основания, използвайки единна захранване

garg29 написа:

Аз съм с помощта на 3-фаза AC 220 волтов мотор и три полюс реле 12 волта.
Аз съм с 12-0-12 слизам трансформатор.
действително nicleo си шпайкове идват от земята линия.
ако се използват два seprate захранвания, един за microcontroller и други за реле и да се присъединят двете игрища с 10k Резистор тогава те работят добре, но аз искам да се използва само един захранването.
моля кажи ми подробности за изолирани DC / DC.
и как мога да изолират двете основания, използвайки единна захранване

Ако все още имате всички тези проблеми трябва да се използват твърдо състояние релета ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back