AC сигнал към DC контрол

G

gregfox151

Guest
:-| Здравейте всички, аз съм работят върху един проблем за няколко дни, сега, и са имали малък успех. Таймер с 3-24VAC изходните сигнали. Аз трябва да изпрати всеки сигнал да 5VDC XOR порта. Това, което направих, беше да се изпрати на всеки сигнал за пълен вълна мост токоизправител (с натоварване резистор-3.9K и 10Uf капачка) и след това да 5V регулатор и всичко работи добре. Проблемът възникна, когато съм свързан основание на всяка от 3 токоизправител вериги заедно. Обхватът показва AC сигнал на изхода за постоянен ток, когато таймер (AC) е изключен (BAD!) и 5VDC когато (AC) таймерът е включен (ОК!). Бих искал да знам дали някой може или да предложите по-добър начин да направите това, или да предложи решение как да се филтрира нежелания AC. Много благодаря.

Най-безопасният начин е да се използва optoisolators между вериги 24Vac токоизправител и 5VDC съединение, не забравяйте, че 24Vac е 36Vp и 72 Vpp [ДОБАВЕТЕ = CONFIG] 59744 [/ ПРИЛОЖЕТЕ] [ПРИЛОЖЕТЕ = CONFIG] 59745 [/ ПРИЛОЖЕТЕ]

Благодаря ти, тя работи ... Друг въпрос, аз съм с една IL755 OPTI, и постави AC пин 1 чрез 330 ома резистор и другия крак на AC да пинта 2. Свързах VCC (5VDC) пин 5 през 1K ома и заземени ПИН 4. За съжаление не се получи напрежение на изхода. Може ли някой да помогне?

Начело във вътрешността на optocoupler може да изгори, ако 24 VAC са само 330 ома за ограничаване на текущата. На всеки връх, който е 109 mA чрез ръководената. Дори и ако сте го средно, тя все още излиза до трийсет и шест ma над един цикъл. Това е вероятно да бъде инвалид индикаторът. Типични безопасно ток е по-малко от 20 mA. Освен това доведе обратно напрежение. Отрицателните цикъл на 24 VAC изложени на 34V връх. Това е по-голям от типичните доведе обратната рейтинг V. Така че по тази причина вероятно е повредена, както и.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back