A Low Pass Filter: Дизайн

G

Guest

Guest
Привет,

За дизайн LPF, аз предназначени да го използвате еднократни компоненти първо и след това се прехвърлят на еднократната компоненти за microstrip линии.Симулацията резултат е малко по-различно при изключване честота.

Може ли някой да ми каже възможните причини?Благодаря много.

rgds
Буян

Здрасти,

това, което виждате е нормално и очаквано.Това се дължи на естеството на електропроводи (TL).TL предоставят на приемане / реактивно съпротивление само в центъра на сат, че сте го дизайн на., Но като цяло работата на TL и lumped филтри са подобни в passband.

Също така имайте предвид, че TL филтри са периодични, за разлика от lumped, тъй като L = lamda @ f1 става L = 2lamda @ 2 * f1 ....

Надявам се това да ви отговори начална съмнение.Научете повече филтър книги като "Ланкастър", се намира на Ebook някъде е този форум.Наздравици!

Буян написа:

Привет,За дизайн LPF, аз предназначени да го използвате еднократни компоненти първо и след това се прехвърлят на еднократната компоненти за microstrip линии.
Симулацията резултат е малко по-различно при изключване честота.Може ли някой да ми каже възможните причини?
Благодаря много.rgds

Буян

Причината е, че когато използвате приближения трансформират от lumped да microstrip елементи.За затворени приближения, високоскоростната линия съпротивление (около 80 или 90 ома), следва да бъдат използвани за серия индуктор и нисък импеданс (около 20 или 30 ома), следва да бъдат използвани за шунт кондензатори.За всеки шунт кондензатор, можете да използвате и радиална microstrip линия или два открити съединение мъничета, вместо на един.

gecky написа:

Здрасти,това, което виждате е нормално и очаквано.
Това се дължи на естеството на електропроводи (TL).
TL предоставят на приемане / реактивно съпротивление само в центъра на сат, че сте го дизайн на.
, Но като цяло работата на TL и lumped филтри са подобни в passband.Също така имайте предвид, че TL филтри са периодични, за разлика от lumped, тъй като L = lamda @ f1 става L = 2lamda @ 2 * f1 ....Надявам се това да ви отговори начална съмнение.
Научете повече филтър книги като "Ланкастър", се намира на Ebook някъде е този форум.Наздравици!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back