90s2313 видео генератор

Проверка на изхода напрежение, трябва да се 1Vpp. Проверете монтаж и резистор стойности. Както знам, импеданси за видео устройства са 75Ω, но в тази схема не са.

Най-вероятно 75Ω импеданс на входа на вашия телевизор "Монитор атенюирани величината на видео сигнал .. Ако мониторът има ключ, който се избира между High-Импеданс и 75Ω, да я настроите да високоомни .. В противен случай ще ви е необходим буфер .. Приложен е пример на един усилвател за усилване на единство BJT / буферни .. С уважение, IanP

Hi IanP добавили bufferand и сега имам 1.2Vpp видео сигнала, постъпващ в телевизионен монитор, но картината е черно и бяло. Защо го B & W?

Опитайте се да "играе" с товар кондензатори около 17.734MHz кристал .. Например, свържете 100pF (или дори повече) с пин 4 (XTAL2) и 47pF пин 5 (XTAL1) .. С уважение, IanP

Този форум е голямо. Имам молба за решение на този проблем в продължение на месеци. Бинго. Само изберете различни кондензатори натоварване (120pF + 47pF) и цвета е включен. IanP, че е брилянтен предложение!! : D Благодаря много. : D: D: D

Много се радвам да чуя, че диагнозата е правилно .. С уважение, IanP

Да, това работи::: DI заменя 2x22pF с 150pF и 47pF. Сега, как да се направи целия син екран?:

Преди всичко, ако възнамерявате да правите тази работа, правилно трябва да се използва втората версия на софтуер, че е изпълнила всички необходими елементи на видео кадъра, че е H-Sync, V-Sync, equalizations и всички тези неща .. На второ място, за производството на един цветен екран можете да програмирате микроконтролера непрекъснато да генерира цвят превозвач за продължителността на цялата хоризонтална линия .. Това ще изисква много от инструкции (виж код - 4 OUT instuctions образуват един цикъл), които нямат друга операция (и) между .. [Код] color_carrier: изход portd, up_color, portd един portd, down_color, portd, една ... [/ Код] Ако можете да направите вашата домашна работа и изчисли колко от тези цикли е необходимо да запълни едно хоризонтална линия и как това е, свързани с размера на програма памет на AT90S2313, с други думи, ще пълния код се поберат в нея , или не .. С уважение, IanP

Аз не съм много запознат с 90S2313. Смятате ли, че кода няма да се побере в флаш?

AT90S2313 е "само" 2k на програмата памет и не е достатъчно голям, за това приложение (син екран) .. Аз Recon това може да стане, ако програмата на паметта бяха някъде близо до 4k .. Ако все още биха искали да използват един и същ код, трябва да "тоягата", с едно и също семейство .. Разследване, ако, например, AT90S8515 или atmega8515 може да бъде "над кратни-на-най-17MHz .. С уважение, IanP

Благодаря за вашата помощ. Мисля, че мога да използвам екрана с цвят барове и 90S2313. DrWho

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back