900 MHz MicroStrip кръпка антена

Y

yonghe

Guest
Здравейте, В момента работя върху проект, който част от модулите трябва да се изработи 900MHz антена кръпка. Но аз не да имат професионален опит по далекосъобщения, така че изглежда трудно за мен. Така че може да знам някой има точните размери на печатната платка за обикновена антена кръпка? (Plz определи относителната permitivity на печатни платки и ако е възможно) Благодаря за вашата помага и аз дълбоко оценявам :) Приятен ден.

имате нужда от 1/2 vawelength пластир (но защото на диелектрична среда, то ще бъде малко по-малък), се опитват да използват ъгъл пресечена площад кръпка с диелектрик FR4 (4.4 0.02δ), се използва симулиране инструмент за например Ansoft дизайнер или HFSS. и да намерят най-добрите си показатели костюми. Късмет.

Може би вероятно ще бъде по-добре четете всяка антена теория книга. В допълнение, вие също трябва да разгледа дебелина PCB. Защо ъгъл пресечена площада? Смятам, че е за кръгова поляризация. Но защо бихте препоръчали?

[Quote = Kohi_boy] Може би вероятно ще бъде по-добре четете всяка антена теория книга. В допълнение, вие също трябва да разгледа дебелина PCB. Защо ъгъл пресечена площада? Смятам, че е за кръгова поляризация. Но защо бихте го препоръча? [/ Цитат] Тъй като някои симулатори имат инструмент за него (като HFSS) и лесно да се симулира и измислям.

Съгласен съм. Ъглови пресечена антени са за кръгова поляризация. HFSS ще бъде най-добрият залог. Ръководството има някои класически примери на MicroStrip антени, Розетки.

Разбира се, можете да вземете софтуерен пакет, като HFSS и дизайн антена без Виждал Антена книга теория ... Това е много умен ... "антена" ще бъде много GOOOOOOOD ......

Благодаря за отговорите и аз съм много благодарен. :) Аз се опитах Ansoft дизайнер, тя изглежда лесен, но може да знам какво е различието между Ansoft HFSS и Ansoft, дизайнер? Благодаря и да имат хубав ден.

само да ориентира хората за edaboard за по-кратко. Разбира се, не може да проектира антена, без да се учи. ние се създаде една точка от началото. ако се започне от симулация, което трябва да научите повече. Най-малко срока на симулация Ориент можете да научите дълбоко. Така че това, което е грешно да се даде старт точка?? ако всеки от нас трябва да се чете повече и повече от Затова използваме edaboard??? Да тясно edaboard и да започне да учи. и предпочитат по-трудно начин ... и може би след известно време можем да бъдем Maxell.

съм сигурен, че може да бъде лекар, ако аз взема една книга, или още по-добре (забрави книгата), просто започнете да използвате scalpello и в края ще бъде "доктор".

Експериментирайте!! това е началната точка на науката. Всеки предварително е започнал от експеримента и наблюдение. И от теорема идва. Погледнете най-очистително. Все още няма единна теория (теория на всичко) Те все още наблюдение и експериментиране. Добра начална точка

Разбира се, годините на експеримент и науката могат да бъдат прескачани само от grabing "софтуер". Софтуерен пакет е само средство ... глупак, който мога да повярвам, че само защото той / тя може да се справи с инструмента го прави / експерт или дизайна е добър се deceiveing. Боклука в ----> боклука, ако човек не знае какво се търси, този инструмент ще изплюе просто боклук ....

Също като другите инструмент на природата ни е дал. очи, уши и т.н. Във всеки случай. ако се използват инструменти, ни кара да се заблуждава, спрете всяка човешка дейност и просто спи. Или да умре. Къде е изследовател дух? тук, както казах преди никой не иска да бъде доктор. Те просто искат да знаят как те могат да успеят да произвеждат нещо. Така че, използвайки stetescope прави не организма лекар. Но ще чуете биенето на сърцето. ако знаете за един инструмент, как функционира той, можете да го използвате. ако не е вярно поглед към водача на колата. Колко хора знае за химия, термодинамиката или механика?? Така че какъв е смисълът на блокирането на някои изследовател дух? След колко експеримент Едисон се намери решение за крушка? Знаеше ли той, за сплави, химия, електричество и т.н.?? Или той е бил на док.?? Така че нека хората се опитват, ако те имат дух. след това идва по-дълбоко проучване на чудо. Разбира се в Ще започнем боклук (като Едисон, Кюри "на днешните лекари, и т.н. и т.н.). Но ако той / тя има достатъчно дух, отколкото може би той / тя може да произвежда някои ценното нещо. Но всички ние да го използвате. Във всеки случай. Това е цялата моя идея. А вашата идея. различни идеи, което ни прави човеци. , че за този форум ... Време е да спре. На добър час

Вие сте прав,,,, просто отидете напред и да правите каквото си искате ..... какво ми пука за хора, които правят антената дизайн без всякакъв вид обучение, само защото HFSS е на разположение. Аз съм виждал severals дизайн просто ей така ... В интерес на истината един на консултантска моята работа този човек беше докторска степен (но не и в RF) и той, въпреки че той може да направи по-добра антена. Какво difiicult да го бъде? ... Той все пак ... Това е само един чип антената и го свържете с кабела, би било достатъчно, нали? .... Той не използва HFSS, аз използвах HFSS за дизайн, но той въпреки, че те няма да имат нужда от RF инженер, тъй като дизайнът е sooooo просто ... работи! ...! ... Да, само 1/4 метър!!!!!!!! ...... В действителност е по-добре само с кабела сам по себе си ..... Аз никога не всеки консултантска работа за такива хора. А д-р с техник манталитет ..... същия манталитет като когато един техник не може да обясни някои неща и той е отхвърлил го казвам е черна магия ..... Както и, че тя обясни всичко .....

хей Yonghe опитайте emtalk.com има калкулатор за изчислителни измерения на кръпка антена много лесно

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back