89C51 интерфейс за RF 433 предавател и приемник модули

N

natasie

Guest
Ей Всеки, аз правя окончателен проект година на системата за сигнализация на RF за натоварени зони. го изисква, че аз използвам един милион RF предавател и приемник и две микроконтролер за двата модула. Аз съм с 89c2051 за зр предавател и 89C51 за приемника. Искам да бъда в състояние да спаси данните за зоната на микроконтролера и да го изпратите чрез предавателя. Приемникът ще се прихване тази информация, когато е в близост до. сега проблема ми е програмиране. kno, че Вие трябва да използвате серийния порт за Tx и Rx, но аз не знам как да го програма. АД съвети е оценен.

напишете прост сериен програма за контролери и тест, ако те работят правилно (индивидуално), тогава интерфейс на контролера с тези модули ...

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Мнение добавен в 20:37 ---------- Предишна публикация е в 20:36 ----------</span></span>
http://www. edaboard.com/thread175118.html http://www.edaboard.com/thread175714.html

аз проверих на обекти и от дадена програма, писателят заяви, че не е даване на изхода ... и от втората нишка, това означава ли, че аз отивам да се наложи да използвате енкодер / декодер за предавател-ри приемник? Мислех, че бих могла просто да изпрати данни и да я получи, без никакъв шум на входа. и моля, имам нужда от помощ с кодиране ... как съм трябвало да изпратите съобщение? всеки е в процес на изпращане на номера, но аз трябва да изпрати послание и аз наистина съм някакви знания в тази каквато. Pls помогне ...

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Мнение добавена в 23:25 ---------- Предишна публикация е в 23:24 часа ----------</span></span>
О, и да ви благодаря за вашата помощ ... все пак ще го оценявам повече, ако бихте могли да помогнете ...

вашите данни трябва да бъдат в ASCII формат, независимо от броя или азбуки ... серийна комуникация се изпраща малко по малко, така че би трябвало да има проблем при изпращане или получаване на ......

така че аз не трябва да използвате, за да енкодер или декодер? Не мога просто да изпращат директно?

да ви кажа броят excat част от картината на модула, който използват .. Някои енкодери и декодери в самия модул .. Не мога да кажа, без да се гледа модула ........

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back