8051 контролер ASM проблем

H

hassan ali

Guest
Здравейте, Съжалявам за моя английски и се свързали моя проект (8051 интерфейс с помощта на клавиатурата), клавиатурата изход е в десетичен, като например (Ако напиша 800 използвате клавиатурата) Искам да взема този номер и след това извадете това число от (65535 ) и след това заредете на гишето (TH0, TL0), с изходния резултат от процеса на изваждане, как мога да направите това??? Забележка: аз съм с събрание език, и аз искам да го направя, използвайки събрание.

първо да благодаря U за вашия отговор, но аз вече го правят тези предишни стъпки, но аз попитах как мога зареждане брой от 65535 и след това да вземе този номер, за да се зареди тезгяха.

Ако номерът е двоичен като byte1H и byte1L (която е 16-битово число), изваждане може да се извършва както следва: ========================= ===== MOV A, byte1L CPL Добави A, # 1 MOV byte2L, A MOV А, byte1H CPL ADDC A, # 0 MOV byte2H, A =============== ===============-Сега byte2H и byte2L държат 65,336 byte1H / L, но, ако искате вместо че byte2H / L = шейсет и пет хиляди триста тридесет и пет-byte1H / L ========= ===================== MOV A, byte1L CPL MOV byte2L, A MOV А, byte1H CPL MOV byte2H, A ========= =====================

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back