8051 Прекъсване

N

nvd

Guest
Използвах прекъсва в моя код и код изглежда да тече доста бавно в микроконтролера.Използвах Кайл компилатор за тази цел.Аз едно четене на сканиране кодове на стандартна клавиатура IBM.С сериен прекъсват ES = 1, код тече по-бавно.

Не е ли повдигнати прекъсне, когато има сериен данни.Няма данни се изпраща, но все пак работата е по-бавен.Има ли микроконтролера басейн на прекъсва или какво?

С уважение.

микроконтролери Dont анкета за избирателните прекъсва като намалява ефективността на процесора ..Ур избирателните само да видя дали като е натиснат клавиша R не .....

Без да знаят кода си, че е трудно да се прецени какво може да доведе до неговото забавяне ..
Публикувай го тук и някой може да ви помогна в решаването на този проблем ..

С уважение,
IanP

Цитат:

.
Аз съм четене сканиране на кодовете на стандартна клавиатура IBM.

ES=1, the code run slower.
С сериен прекъсват
ES = 1, код тече по-бавно.

Мисля, че прекъсват време за реакция е свързана с часовник MCU и предават данни честотата на keyboard.I свързания 8051 на клавиатурата в рамките на проекта и преди.Времето за реакция е ОК.

Прекъсването rutines не трябва да бъде с големи код.

Прекъсванията трябва да се променят само глобални променливи и използването на тези глобални променливи в основна функция да направя това, което искате.

Аз не знам дали това ще бъде полезно в този случай, но е добра идея да програмирате

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back