8 битов процесор обяснение

G

Guest

Guest
Какво точно прави 8-битов процесор предвид?
Дали тя просто размера на всяка памет област смисъла на големи района по-големите възможности за изчисляване?Или нещо друго?

Защо трябва един часа на 24 битов процесор?Да попитам, тъй като изглежда, че най-новите PIC процесори са всичко това.

Благодарение -
Нора

Здравейте скъпи Нора:
Нора следните връзки ще бъде от полза за U, надявам се това!:
http://en.wikipedia.org/wiki/8-bit
http://www.interviewcorner.com/Answer/Answers.aspx?QuestionId=212&MajorCategoryId=13&MinorCategoryId=31

нови PIC процесори (PIC24, dsPICs) са 16-битови.тяхната програма памет дума е 24-битов дълго обаче.

няма такова нещо като 24bit процесор.

този термин описва размера на данните на процесора може да процес в един часовник цикъл.

0x41 0x56 0x45!

Скъпи приятелю

8-битов процесор може да обработва данните от 8bit широк наведнъж
основните регистър (регистър облицовам на 8051 или W регистър облицовам на PIC), ще бъде от дължината на 8 бита.
Когато в ARM и други процесор, продължителността може да бъде 16 битов или 32 битов широкмл

в една дума, 8bit precessor означава, че може да отнеме 8 I / O едновременно, или да се обработват данните 8 веднъж.

Какво е 8 данни?едно пристанище за PIC е 8 пина, 8 двоични битове е байт и един байт е от 0 до 255 знака след десетичната или $ FF Hex на PIC MCU може Handel дума размер данни с лекота, думата е от два байта (16 битов), включително плаващи точка , тогава там е 16 битов PIC
на вън там, хората не се обърка дама.

моля да е така хубаво, и ни показват ANY Асемблер мнемоничен на 8-битов PIC, който обработва данните дума големина ...ние чакаме ...

0x41 0x56 0x45!

10/12/2005 - микрочип Технологии Инк., водещ доставчик на microcontroller и аналогови полупроводници, обяви първия си семейство на 16-битов PICŽ microcontrollers на PIC24, за да отговори на нарастващата ефективност нуждите на вградена дизайнери.В PIC24 16-битов microcontroller семейството дебюти с 22 общо предназначение устройства и предлага до 40 МВЦ изпълнение, 16 Kbytes на RAM и 256 Kbytes на програмата Flash памет и до 100-пинови пакети.

опитайте учене още английски, защото от това, което ви писах преди това, че е очевидно за мен, че 8-битов PIC могат да се справят 16-бита на данни наведнъж.Може би някои запетаи или каквото.

Ако говорим за 16-битови PIC24 отколкото защо ни обвиняват объркващо дамата?

0x41 0x56 0x45!

Имам спре използването ниско ниво Асемблер 5 години назад, в три реда код Четох кода на една жица устройство като IButton, че е 8 байта дълъг и отпечатате резултат на LCD дисплей с 8 битов PIC.
Аз
съм просто се чудех защо има винаги някой, за по форумите, които искат да покажат на разстояние или се опитва да бъде по-добър от следващия човек, или е американската мечта?

каквото ...Аз просто не разбирам какъв ти е тук, какво ви говоря, и защо тези обвинения ...

0x41 0x56 0x45!

Дамата е все още объркан (I обърка лесно!)

Ползвам PIC 16F877A, която компилира като микрочип 14bit процесор.

Ако използвам PIC 18F452, той съставя като микрочип PIC18 процесор.

Какво точно означава това?
-NN

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back