5V регулиран захранване с 4 1.5V батерии?

A

aviv6371

Guest
Здрасти,

Искам да изгради регулиран 5V със 200 mA текущите доставки само с 4 батерии на
1.5V размер AA.

някакви предложения?

всякакви предложения, използвайки AAA батерии olso wellcomed.Ави.

Това е възможно.

Потърсете някои LDO (ниско отпадане) регулатори на напрежение, като LT1529-5 (5.5V минимален принос напрежение, 5V изход, изход 3000 mA).

Наздравици,

За да се възползва от всички налични енергия на сухо-клетъчна батерия, което трябва да ги използват до 1.1V на клетка.

Можете да използвате превключване регулатор.

отколкото, какви са недостатъците на използването на 4 1.2V AAA батерии?

AVI

throwaway18 написа:

За да се възползва от всички налични енергия на сухо-клетъчна батерия, което трябва да ги използват до 1.1V на клетка.Можете да използвате превключване регулатор.

Опитайте DC-DC конвертор от "MELCHER"
Те са добри

Здравей приятел, мисля, че мога да го направя.Доколкото знам с използването на I / P филтър ckt клъв регулатор O / P филтъра може да направи това

опитвам то аз мисля, че ще направи добре
pradeep

Съгласен съм с throwaway18.
За използване на цялата енергия от батерията опаковката, трябва да използвате DC-DC конвертор.
Има конвертори, които работят в клъв режим, когато напрежението на батерията е над изходно напрежение, и по насърчаване на готовност, когато е под напрежение продукция.
Yor сегашната продукция е ниско, така че вие
ще намерите едно-IC разтвор.Но не забравяйте да филтрирате продукция, за да Ви разчесвам изисквания.
По този начин на DC-DC можете да използвате 1,2 V батерии withot проблеми.Ако имате нужда от високи токове от батерията, не можете да използвате recommned NiMH, то по-добре е да използвате NiCd или Ли за акумулаторни и сегашните високи цели.

използвате DC-DC Комутация регулатор, стъпка нагоре тип

Ако имате нужда от добри регулиране & ефективност, можете да комбинирате стъпка нагоре switcher и LDO.Например,
бихте могли да използвате REG104-5 (5.0V, 1amp (или 1,5? Можете да си спомните) LDO регулатор от TI) хранят с най-простата стъпка нагоре конвертор можете да намерите и изолат, че така не се получи всички преминаването на шума в останалата част на веригата.

Кристиян

Здрасти момчета,

отколкото за добра воля, но аз мисля, Im малко объркани с всички тези съвети.

Мога ли да използвам 6 1.5V и 7805C, който може да ми даде 200 mA, необходими за съединение????

Трябва ли да използвате радиатор за 0.8Watf макс мощност разсейване на регулатора?

Ави.

Отидете на power.ti.com и устройство за бързо търсене, кликнете върху видите допълнителни crietera
следваща попълнете VIN
мин. 4,8, както и спечели най-много като 6 после изход 1, както 5V и ,2 един
Две интегрирани контролери превключите и две външни контролери ще преминат появи.

TI беше страхотно ап бележки и съм много ресурс телно да проверите тези ccontrollers и че трябва да бъдат определени.Ако имате anyquestions не се колебайте да поискате
Благодарности
Надявам се да се намери решение!

Мислите ли * * трябва да се използва 7805?Има толкова много по-добри чипове наоколо ...

aviv6371, не се плаши от DC-DC конвертор.Причината, че всеки от нас е принуждавайки го е ефективността.Ако използвате 200 mA на ток, ще изтичане на 6 ААА клетки в 4/6 часа.В средното време, ще ви отпадъци около 25% от нея
на топлинна енергия за по-7805.

Що се отнася до рецептата,
щях да използвате само две клетки,
както и с една стъпка до преобразувател.Ако имате нужда от повече сок, използвайте 2x2 клетки (две в серия paralleled с друг чифт).

Beowolf написа:

Що се отнася до рецептата, щях да използвате само две клетки, както и с една стъпка до преобразувател.

Мисля, че ще се посъветва beowolfs.Може ли някой ми ръководство на добри и евтини
засилят преобразувател.max667 е достатъчно добър за тази цел???

http://www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/1143

отколкото в аванс

Ави.

aviv6371 написа:

Мисля, че ще се посъветва beowolfs.
Може ли някой ми ръководство на добри и евтини

засилят преобразувател.
max667 е достатъчно добър за тази цел???

Motorola MC 34063A е добро и евтино.Аз проектирани (Все още не е тестван)
A 1.1 "x1.1" ПХБ единствена страна с 3 пина конектор, така че може да бъдат пуснати вместо 78xx.И като бонус, е намалена ЕПИ.(1 серепентина е "далеч от ПХБ).
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back