220VDC моторни скорост контрол

F

fjpompeo

Guest
Имам нужда от 220VDC моторни скорост за контрол на скоростта, без обратна връзка (tacho) да карам един independ възбуждане (DC поле не постоянен магнит) надраскване DC моторни ако е възможно чрез SCRs и TCA780/TCA785 IC или дори без сложни контрол.Това моторни ще карам ВИГ заваряване машина телени система.

С уважение,

Фернандо

Мисля, че все още трябва скорост обратна информация за контрол на скоростта.Можете да използвате скорост енкодер (абсолютна им, или евтини потребителски), или чрез "sensorless" метод.

Можете да замените ИКН с мощност MOSFET.

Какво мисля, че можете да ползвате е "стандарт" светлината dimmer мост и токоизправител (възможно единно диод ще работи също) ...
И не е нужно всички отзиви ...

векторен контрол може да се адаптира моторното скорост контрол.

Привет,
Вие имате две възможности.
А. За да контролираш ротор или stator захранване
Б. За да контролираш моторни захранване

В първия случай ще са много по-добър резултат, във втория случай, моторни ще бъде с по-меки въртящ момент / RPM съотношение.За двата случая аз ще се препоръчва да се използва за обратна връзка, можете да използвате оптични, Хал датчици или tacho сензор, ако имате време и опит, можете да получите обратна връзка от импулс над захранване, генерират от колектора.

За доставката на Регламент сте много различни начини.Можете да използвате един много прост, tiristor регулатор с фаза на контрол, ще регулират openning момент към началото на периода.Друг начин е използването на PWM контрол, ако вашият източник е DC.Ако двигателят има малка мощност след което можете да използвате редовно линеен регулатор.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back