220V AC Цифров вход климатик

S

simce

Guest
Здравейте.
Аз трябва да разработи 24 канален цифров вход карти в размер на един Europa.Имам нужда решение, което не използва релета, които са за 220V серпентина, където се поставя като ресурс, защото няма достатъчно пространство за това решение, нито решение с optocupler и настоящи ограничител с резистор, тъй като по този начин тя ще disipate около 0,6 Wx26ch = 15.6W (LED ток е 3mA/channel).
Имам нужда от друго решение (ако съществува такъв)!
Или може би някой може да ми кажете как този проблем е решен в промишлени контролери АД.
Някои схеми е също добре дошли.

С всички средства, които можете да използвате оптрони, но вместо на текущите ограничаване използването резистор ≈ 150nF кондензатор класиран за 250VAC.Това ще намали кондензатор актуални към ≈ 10 mA и няма да генерира топлина.Само не забравяйте за свързване друг диод (наопаки) за защита на въвеждане на диод на OPTOCOUPLER ..

Да, прав сте capacitir не disipate топлина поради фаза на 90degrees между тока и напрежението върху него.
Аз съм планира да използва optocuplers с две диоди успоредно свързани в противоположни посоки, това ще намали нуждата от защитни диоди.

Ако искате да привлечете диоди с 3 ma текущата на капачките стойност ще бъде 3 пъти по-малки, някъде около 47nF (по-малки по размер) ..и един диод, свързан в обратна посока, ще се оправи ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back