2 Quadrant и 4 Quadrant Multiplier

L

Learner

Guest
Здравейте, Може ли някой да ми помогне да разберете каква е основната разлика между Quadrant 2 и 4 Multiplier Quadrant? Благодаря!

За 2 Quadrant Multiplier първи вход има един полярност и втори вход има някаква полярност. За 4 Quadrant Multiplier двата входа имате някакви полярност.

Hi Gevy, да благодаря mcuh за вашата помощ! Причина, попитах аз, защото съм се опитвам да разбера, защо тази част GT4123A е две квадрант множител, защото изглежда, че в Б и Vc всички те могат да вземат AC като вход? [URL = http://www.gennum.com/video/pdf/52038DOC.pdf] [размер = 7] Данни лист кликнете тук [/ размер] [/URL]

Информационен лист казва Vc обхват е от 0 до 1V, така VCA и VCB никога не ходя отрицателни.

Hi echo47 Да, но ако Vc е пристрастен с 0.5V и заедно с AC сигнал, че ще работи като квадрант 4 множител? BTW, диаграма честота на отговор в лист данни обхваща от 1MHz до 100MHz. Дали тази част работа за аудио честота, ако аудио сигнал се поставя най-AMP А и AMP Б? Благодаря!

Не, това няма да ви даде 4-квадрант умножение. VCA и VCB входове са все още положителни, така че умножението е само 2-квадрант. Дори и ако по някакъв начин успява да предизвика VCA и VCB да отида отрицателен, множителите вероятно ще се държат зле. 4-квадрант множители обикновено са по-сложни, отколкото 2-квадрант множители. Той трябва да работи добре за аудио. Технически данни страница 2 казва, че реакцията на сигнала на честота на канала е в рамките на 0,05 db от DC до 10 MHz.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back