2 MCUs комуникират един с друг

E

ericmar

Guest
Здрасти,

Мога ли да знам как да ЗОП обикновено прилагат, когато дизайнът е 2 MCUs.Как така MCU комуникират един с друг?Чрез UART?или SPI?Или ...?

Wats най-ефективния начин за изпълнение на това?

Благодарности,
Ерик Март

Зависи от размера на данните, които искате да премине между тях.IY OU нужда от много, използвайте СПП, ако не е, използвайте SPI.

Hai
тя зависи от много параметри
, ако разстоянието между MCU са по-малко, отколкото казват 25 метра, можете да използвате RS 232 протокола съобщение
Чувствам се това е най-лесният начин за комуникация, защото на по-малко код comlexity в малки разстояния.
, ако разстоянието е повече можете да използвате RS485

мл

В автомобилната индустрия, има три основни типа мрежи MCU, в която са MCUs комуникация.
Най-широко използван един е МОЖЕ протокол, много MCUs изпълнява имате, може да модули.МОЖЕ ЛИ рамка може да носи до 8 байта.

Уот, ако двете MCUs R на същото PCB?Основната MCU се използва за вземане под входния сигнал от бутона, ADC и др което 2-ри MCU се използва за интерфейс с графичен контролер за управление на цветен LCD.

В този случай (На борда на комуникация) SPI тогава е най-добрият, тъй като работи като главен / комуникация с роби.

yasser_shoukry написа:

В този случай (На борда на комуникация) SPI тогава е най-добрият, тъй като работи като главен / комуникация с роби.

ericmar написа:yasser_shoukry написа:

здрасти

Аз не не за серийни Периферна интерфейс (SPI), но двете UC може да комуникира с модем NULL връзка.

Microlab написа:

Hai

тя зависи от много параметри

, ако разстоянието между MCU са по-малко, отколкото казват 25 метра, можете да използвате RS 232 протокола съобщение

Чувствам се това е най-лесният начин за комуникация, защото на по-малко код comlexity в малки разстояния.

, ако разстоянието е повече можете да използвате RS485мл

Използване на SPI модул е подобен на UART, бу то има само един буфер SSPBUF.Комитет се инициализира, когато пишете нещо за него.Прочетете dats лист за повече подробности.

това зависи от състоянието .......

ако ф нуждаещи се от висока скорост на комуникация тогава SPI

ако са asyn свърже можете да използвате сериен комитет

ако не е шумна среда тогава може да е най-добрият избор, но тя може да Worl Upto 1MHz

Аз направих връзка между PIC18F258 и PIC16F877 над
SPI.Една от тях беше майстор, работил като втори SPI-Flash-mermory.
Обща данни, намиращи се в роб.

Позволете ми да знам, ако се нуждаете от примери код.

С най-добри пожелания.

Това зависи от прилагането TAT означава колко данни, разстояние, speed.like TAT кажа Ур спецификация

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back