2 начин за делител на мощност с DC блок

K

kumar16

Guest
Имам за проектиране 2 начин Уилкинсън 500-2500Mhz, но една от изходните пристанища, трябва да има блок DC и други просто преминават DC. Имам wilksion работи перфектно характеристики за Честотен диапазон. Но когато добавя капачка DC DC блокиран изходен порт, той блокира DC в DC прохода пристанище. Някаква идея защо това се случва и какво би било добра стойност капачка, за да изберете? Аз използвам 2700pF право сега, уморен 0.1uF но това ви позволява DC преминават от двете пристанища.

Вашият въпрос не прави никакъв смисъл. Може ли да го обясня по-ясно или изтеглете схема? DC блокиране не е свързано със стойността на кондензатор. Напълно функциониращ кондензатор винаги ще блокира DC ток тече.

Добре, аз имам 2 Уилкинсън работят в определен честотен диапазон. Една от изходните пристанища трябва DC сигнали, за да бъдат блокирани, а други се нуждаят от DC сигнали, да бъде приет. Честотата на интереси е 500-2400mhz и аз съм се грижи за performace на DC (която не мога и не е проектиран да), но всичко, от което имам нужда в DC е, че един от портовете минават DC сигнали и една блокове. Начинът, по който това се прави от това, което видях, е чрез поставяне на горна граница B / W на изхода на Уилкинсън и изходен съединител. Вижте тази http://www.e-meca.com/rf-power-divider/power-divider-dc-block.php проблем, който аз виждам е, когато и кука единица до мрежов анализатор и пристанище с блок DC (с капачка) е много високо VSWR, и IL (безкрайна, като открито), което е добре, тъй като тя е би трябвало да блокира DC сигнали. Но аз виждам едно и също нещо в изходен порт, без DC блокиране капачка (прохода DC порт). Защо е това?

Аз съм се предположи, че имате MicroStrip на отворена електромагнитна камера изход. Ще видя дали мога да се опише предложение с думи ............ Помислете дълга следа. Сега, просто разрязани линия и отрежете дълга жлеба в една страна, центрира и малко по-широк от 1 / 3 от ширината на линията. От отрязания от другата страна на пръст в жлеба, silghtly по-малко от 1 / 3 ширина широк. Направете жлеба за λ / 4 (midband) като отправна точка. Следата трябва да изглежда като на напречното сечение на мъже / жени двойка конектор, където съвсем не докосвайте контактите. А малко време заблуждаваш с тренажор и можете да намерите перфектния размери. Не е ясно защо капаче не се работи. Може ли да има една кутия на дефектни капачки?

благодаря за Вашия отговор, но аз съм объркан. Аз имам този изфабрикувани rogers4003 MicroStrip борда на който се завинтва в камера с BNC конектори. Опитах различни шапки, но тя dosent изглежда да бъде проблем. Аз ще се опитам да се види, ако мога да спойка на борда на друг заграждение, и са имали по-добри резултати, ако на борда са запоени и не се завинтва в заграждения, по-специално с IL параметър (е по-добре, когато си спойка). Моля, чувствайте се свободни да се хвърли повече светлина в материя.

Ще бъде наистина подозрително към BNC конекторите на честоти, които цитират. Те няма да бъде моят първи избор.

Мразя BNC е твърде при тези честоти, но това е изискване. Аз ще се опитам една сграда без DC всеки блок, само за да види, ако захранването делител прави само по себе си характеристики от и след това добавете капачката.

Коментира, че ще видите висок импеданс на пристанището с блок за постоянен ток, както и пристанището, без DC блок. В работната честота блок DC "шапка" трябва да бъдат прозрачни. Измерване под възможностите на анализатора? Типични ниска честота края 300KHz или 30KHz. Прът

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back