16bit I / O разширител и поведението на водача на MOSFET

F

fuzzzy

Guest
Здравейте аз съм имал намерението да използва I2C I / O разширител за шофиране някои N-MOSFET от страна MOSFET драйвер. Аз вече се използва PCA9555 за шофиране някои релета от ULN2003. Но когато аз мощност ми siystem, PCA9555 (при стартиране се определя като вход) се поставя в на-членка, в един момент, всички relays.Untill MCU определя PCA9555 щифтове като продукция. Смятате ли, че MOSFETS ще бъде най-ON-членка за момент по време на властта? Ако това се случи, как мога да се предотврати този проблем? Благодаря много за да ми помага

Пинове конфигурирани като входове имат слаби на вътрешните pullups, така и на властта, което трябва да дръпнете щифтове за период от време, изисква да ги конфигурирате като изходи ... Това може да стане чрез свързване (1N4148) диоди за всеки I / O ПИН (А) и (K) OC / OD транзистор, задвижван от Power-On-Reset верига ... Ако нямате такъв можете да използвате DS1232 и свързване на всички диоди (СК) на DS / ПИН RST ... виж снимката по-долу ... http://datasheets.maxim-ic.com/en/ds/DS1232.pdf С уважение, IanP

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back