15vdc до 12Vdc Converter

S

sotong

Guest
Имам нужда от схематични за 15Vdc до 12Vdc конвертор верига. Конвертор трябва да имат висока мощност (над 100W), така че тя да може да управлява различни натоварвания от моя DC-AC инвертор. Моля, помогнете! > _

За тази мощност, проверете на DC-DC преобразуватели TI, мисля, че те предлагат, които варират от Изходно напрежение и мощност.

Най-простият начин за правене на 15V - 12V конверсия е да се използват 4 мощност диоди, свързани в серия. Това ще произвежда ≈ 2,8 V напрежение спад, така че 15-2.8 = 12.2 Друга опция е да се наеме мощност транзистор (Дарлингтън) на радиатора с 13.6V ценерови диод (2 х 6.8V ценерови диоди) между база и 0V и 1k резистор от 15V до основата. [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 17 минути: [/ цветен] [/ размер] Вижте приложения drawigs:

Мисля, че се отмятат конвертор е по-добре beacause ефективността на тази топология е висока и differecne напрежение между входа и на изхода е много ниска. тази топология в много статия и трябва да бъде дизайн за правилното прилагане. дизайн consisit на: избра мощност MOSFET (IRFP150 за това appliaction) дизайн индуктор на L = (Vo-VI) т / аз избирам контролер (TL494 за това приложение се препоръчва) и дизайн на componen около контролер от фиш. преди прототипи верига симулират си схема с ORCAD или PSPICE резултатите са идентични.

всяко по-предложения? Щото основната ми грижа е мощност, по-висок волтаж толкова по-добре .. Схематично диаграми, ще бъдат оценени .. Благодаря за помощта!

да изтеглите фиш на LM3524 и прочетете връзка за проектиране.

Здравейте, вие трябва да supplay 100 ват, OK P = V * II = 100/12 = 8.3 Използването 3 паралелно 7812 регулатор на напрежение eachsupplies 3А, ток или може да откриете, 7812 регулатор на напрежение с 10А ток

Здравейте, това не е добър начин, за температурата ще бъде твърде висока и effiency е ниска. Захранването трябва да бъде колеблив за проекта.

Разбира се, това е по-добре да се проектира един долар converter.you трябва да използва MOSFET или IGBT за преминаване в високо frquencies.and изберете стойностите на L, C и съпротивление, така че да получите на ток и за мощност се нуждаете в изхода.

[Цитат = IanP] Най-простият начин за правене на 15V - 12V конверсия е да се използват 4 мощност диоди, свързани в серия. [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 17 минути: [/ цветен] [/ размер] Вижте приложения drawigs: [/ цитат] То ще намали властта. Една капка напрежение accures, тъй като има вътрешна съпротива в диод.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back