120 Секторни Антена - MicroStrip Stacked Кръпката?

L

Luciano_Inatel

Guest
Как мога да получи 120 степента на покритие, използвайки MicroStrip подредени кръпка? Мисля, че мога да използвам с фазирана решетка, но когато аз използвам това мое трансграничното увеличение на поляризация ниво и аз да не могат да контролират ми вертикален модел. Аз използвам амплитуда клавиши за контрол вертикален sidelobes, аз използвам 8 подредени лепенки за 14.6 DBI печалба, имам нужда от нивото на кръста поляризация> -20 db и отпред назад съотношение> 26 db. Помощ! OBS: постигане на 120 степен на покритие, използвайки диполи с голям рефлектор Freq: 5.72-5.85 GHz Благодарение

Вашият коментар около 120 градуса покритие и 14 DBI печалба ме кара да вярвам, че се опитват да направляват греда с мулти-елемент на масива, а не намирането на един елемент с 120 градуса зрително поле. Каква е вашата структура масив фуражи? Patch масиви, често страдат крос-Pol деградация от фуражите радиация. Дали това е линейно или планарни масив? Опитвате ли се да се насочат в две измерения? Това обикновено е трик, за да се запазят всички sidelobes долу омни (0 DBI) и имайте предвид, че поляризацията е малко случаен, встрани от главния лъч. Може да откриете, че имате предизвикателство между печалба при максимален ъгъл на сканиране. Щях да погледна, че внимателно, за да се уверите, че имате достатъчно марж в своя дизайн.

Аз използвам MicroStrip мрежа фуражи, хранене пластир, с помощта на щифт. Това е линеен масив. Аз насочи лъч ми в една ос (120 градуса), в други ос аз трябва да контролирам sidelobe ниво с максимален размер (-16 db). В MicroStrip кръпка (правоъгълни) и имат известни трудности, за да се постигне 120 степен на покритие, без да фазирана решетка.

Здравей, Luciano_Inatel От вашето описание, underdatand вашият проект е, че имате нужда от 120 градуса 3 db азимут модел, и се нуждаете от подтискане: първо лоб страна към-шестнайсет милиона db За степента 120 covereage, може би можете да промените вашия равнина на земята, или да използвате diple елемент не са подредени MicroStrip пластир, За sidelobe, просто понижаване на амплитуда, това е лесно да се получи първо шестнайсет милиона db ниво sidelobe.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back