12-битов ADC Макао

U

uladz55

Guest
Здрасти,
кой знае, е възможно да получите 12 бита Макао ADC без самокалибровка чрез използване на съвременни CMOS процес?
Вземането на проби процент е по-малко от 100 KHz.

Това ще бъде добре!

Може би процент качамак може да бъде 500K ~ 1M

Здрасти,

познавате ли някой търговски 12 бита Макао ADC без selfcalibration?

Благодарности

да
момче
Има ли нещо, което за продажба?
висок процент на samping може би полезно.

Здравейте, layes2,

Може ли да поставите всяко споменаване за търговски 12 бита Макао Разходи за преразпределяне ADC без selfcalibration?

Благодаря,

Uladz55

Аз не мисля, че 12-битовият Макао ADC без калибриране е възможно.Това може би използва лазер, който променя R или С да отговарят на спецификацията.

Здрасти,

Microchip е 12 бита 100kSPS Макао ADC (MCP 3204/3208) и нищо не се споменава за selfcalibration.

Но аз не съм сигурен, че тя не използва selfcalibration.

Така че, има ли някой има опит с или знаят за 12 бита Макао ADC без selfcalibration?

Има продукт, който е аналогов Устройство 12bit ADC без selfcalibration Макао.Сигурен съм, че.

Здравейте, segabird,

Какво Analog Devices's 12-Dit Макао ADC без selfcalibration?
Може ли да поставите по-точното сравнение?

uladz55 написа:

Здравейте, segabird,Какво Analog Devices's 12-Dit Макао ADC без selfcalibration?

Може ли да поставите по-точното сравнение?

Здравейте, segabird.

Благодаря за информацията.

ДДД е AD7440/AD7450 10-битова и 12-битов ADC.
Струва 12-битов ADC без калибриране е нисък добив и ДДД използват една и съща схема за 10-битова и 12-битов ADC.

Theorically, тя трябва да бъде възможно да се получи 12bit без калибриране на стандартен процес CMOS.

Но ние сме на ръба на точност на технология за обработка, така че всяко устройство на веригата трябва да бъдат внимателно проектирани.

Моят съвет е да погледнете в книгата PE Алън, които имат интересни глава по дизайн ADC.От изчислението даден на тази книга, по-подходяща структура за 12 бита Макао ADC без калибриране изглежда такса-мащабиране MSB, напрежение мащабиране LSB КПР.

Здрасти,
Чудя се на 12 бита ADC без кал.може да има висока доходност в точка верига дизайн на оглед.В реално производство IC, това е затруднение за производство на такъв продукт.

Здрасти,
Mccreary и П. Грей заяви в хартия (IEEE, JSSC, VSC-10, No.6, 1975), че максималната разделителна способност такса за преразпределение Макао w ADC / O еталониране е 10 битов.
И основният източник на unacuracy е кондензатори разминаване.

Но сега имаме търговски 12-битов такса преразпределение Макао ADC без калибриране.

Освен това, A. Хейстингс в своя "Изкуството на аналогови оформление", p.253 през 2001 г. каза, че необрязан оксид кондензатори, може да достигне 0,01% съвпадение, т.е. 14 или дори 15-битова разделителна способност.

Така че, технология развива много бързо.

Основно доколкото знам ,10-11bit за кондензатори съвпадение е по-разумно в съвременната CMOS technology.It не е лесно да се поддържа по-горе 12bit резолюция.

В Допълнителни на кондензатор разминаване, мисля, че трябва да има и други фактори влияят на решението до 12 бита.То може да предизвика по оперативните усилвател или MOS разминаване.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back