10.8MHz SAW Вмъкни Загуба?

C

cybq

Guest
Всички съвети как да се тества вкарайте загуба на 10.8MHz SAW (330ohm В / изход импеданс) с 50ohm сигнал генератора и спектър анализатор?

Аз тествате murata
на 10.8MHz видях, с 270ohm serise резистори във вход / изход да се реализира за 330ohm импеданс (270 50).Но резултатът е 16 db, далеч от дейташитове спецификационен., Което е 6 db макс.Защо?

Аз се опитах да разбера защо.Аз изчисли В / изход резистентност attentuation ефект 8 db, това ще предизвика много добре 16 db вмъкнете загуба.Но тогава, когато SAW attentuation?Не е ли 0 db?!Не е невъзможно?Защото ние знаем, че по принцип SAW е относително повече загуби, отколкото други.

Но по-късно аз намерих cuure на дейташитове изглежда 0 db вмъкнете загуба.Аз вече не знам кое е правилно, което е право.

Прикаченият файл е дейташитове на видял.

Pls да ми помогне?Thks предварително.
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Ако просто добавете 270 ома серия Резистор на филтър на входа и на изхода на филтъра ще видите мач (270 50 = 330 ohms).Но на 50 ома сигнал генератор няма.Тя ще видите товар от 270 330 = 600 ohms.Тогава вие не можете да използвате мощност мащаба на сигнал генератор, защото това
е калибриран в 50 ohms товар.С помощта на спектрален анализатор за калибриране на сигнала генератор не помага.

Най-добрият начин да тествате вашия филтър е изграждането на съвпадение трансформатор рана на подходящ toroide ферит ядро.A 1:6 импеданс съотношението ще направя за приноса и 6:1 в продукция.Или да се изгради активна импеданс трансформатори, използвайки например 2N2222A транзистори.В случай, че това по-късно може да приключи с филтър печалба, вместо да филтрирате загуба, която може да бъде желателно в молбата си.

В 0 db вмъкване загуба в информационния лист е само фиктивен.Позоваването е просто били коригирани със сума се равнява на вмъкване загуба.Това е много често при филтриране на данни листове.

Един трик за измерване на филтъра с този набор от допълнителни резистори е да се свържете резистори заедно без филтър.Магазин следата.След това пуснете го отново с филтър
инча Извади двете следи.

Един по-сложен метод е да се използва минимална загуба pats от 50 до 300 ohms на всеки край.Изваждате тампон загуби.

http://unitmath.com/um/p/Examples/PulsedPower/Attenuators/Attenuators.html # MinimumLoss% 20Pad

е линк към изчисленията за тампон Резистор ценности и отслабване.

По-долу е програма за изчисления.Трябва да въведете M в програмата за съвпадение тампон.
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back